Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni

Gaziantep\'in Yıldızları Ödül Töreni

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinde yakalanan güven ve istikrar ortamına, alınan mesafeye sevindiklerini belirterek, "Fakat 2023 hedeflerine ulaşmak için her yıl en az yüzde 6-7 büyümeliyiz"...

30.11.2013 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinde yakalanan güven ve istikrar ortamına, alınan mesafeye sevindiklerini belirterek, "Fakat 2023 hedeflerine ulaşmak için her yıl en az yüzde 6-7 büyümeliyiz" dedi.

GSO tarafından düzenlenen geleneksel 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni', Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gazinatep Valisi Erdal Ata, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yanı sıra sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, küresel ekonomik zorluklara rağmen büyük bir başarı hikayesi yazan Gaziantepli sanayicilerin çalışmaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracat yapmaya devam ettiğine vurgu yaparak, "Bu salonu dolduran, Türkiye ekonomisine güç katan, cesur yürekli işadamlarımızı canı gönülden kutlar, her birine tek tek teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep'in, her zaman Türkiye'den daha hızlı büyümesinden gurur duyduklarını ifade eden Konukoğlu, son 10 yılda ihracatlarının yüzde 500'den fazla artış gösterdiğine, beş kıtada 177 ülkeye mal sattıklarına, 2013 yılını yaklaşık 6,5 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedeflediklerine dikkati çekti. Konuklarla müjdeli bir haberi paylaşan Konukoğlu, "Çok güzel bir haberimiz daha var. Gaziantep'in ihracat tarihindeki rekoru kırdık. Aylık bazda en yüksek ihracatı yaptık. Kasım ayı bitmeden bu ayki ihracatımız 609 milyon dolara ulaştı" dedi.

Konukoğlu, sanayi üssüne dönüşen şehirde yatırımların hızla devam ettiğini, 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl 12 milyon metrekare alan dağıtıldığını ve gelen talep üzerine ek alan ilave edildiğini anlattı. "Sanayicilerimizi, Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında görmekten gurur duyuyoruz" diyen Konukoğlu, İSO'nun 'Türkiye'nin En Büyük 1000 Sanayi Kuruluşu' arasında Gaziantep'ten 50 firmanın yer aldığını, TİM'in 'Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması' arasında Gaziantep'i 71 firma ile İstanbul'un ardından ikinci sırada geldiğini hatırlattı. Konukoğlu, değişim ve yeniliğe açık, vizyon sahibi bir şehir olarak 10 yıl önce "Marka Şehir Gaziantep"projesini başlattıklarını, bugün projenin meyvelerini aldıklarını ve en fazla marka ve patent başvurusu yapan beşinci il olduklarının altını çizdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMINI YAKALADI

GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye ekonomisinde yakalanan istikrar ve güven ortamının, alınan mesafenin herkesi sevindirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gelişmiş ülkelerin küçüldüğü dönemde, Türkiye büyüyor. Hükümetimiz, bu yıl büyüme hedefini yüzde 3,6 ve 2014 yılında yüzde 4 olarak açıkladı. Fakat 2023 hedeflerine ulaşmak için Türkiye'nin her yıl en az yüzde 6-7 büyümesi ve ihracatını artırması gerekiyor.

Küresel risklerin devam ettiği bir ortamda, Türk sanayisinin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmalıyız. Yüksek katma değer ve ileri teknolojiye dayanan, bir sanayi yapısına dönüşmeliyiz. Bunun yolu da inovasyona dayalı üretimden geçiyor. Bu doğrultuda firmaların, Ar-Ge çalışmalarının yatırım ve üretime dönüştürülmesi desteklenmelidir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu amaçla başlatacağı 'Yatırım Destek Programını' çok doğru buluyoruz. Daha fazla katma değerli üretim ve ihracat, ekonominin en yumuşak karnı olan cari açığın da panzehiri olacaktır. Ayrıca, yapılacak mikro reformlarla reel sektörün maliyeti düşürülmelidir. Üretim, karlı ve istikrarlı kılınmalıdır. Kamu alımlarında, yerli kullanım zorunluluğu getirilmeli ve uygulanmalıdır. İstikrarlı ve rekabetçi kur desteği sağlanmalıdır."

Konukoğlu, ülkenin kalkınması için kadınların daha fazla işgücüne katılması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması ve kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarmak istiyorsak, kadınların daha fazla işgücüne katılması gerekiyor. Kadınsız, kalkınma olmaz. Daha iyi bir gelecek inşa edebilmemiz için nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların, üretim gücünü kullanmalıyız. Kadın istihdamını daha fazla teşvik etmeliyiz ve kadın girişimcilerin sermayeye ulaşımını kolaylaştırmalıyız."

Gaziantep olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılı için büyük hedefleri bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, 30 milyar dolarlık ihracat yapmayı, 350 bin kişiye istihdam sağlamayı, gümrük kapısı olan her ülkeye ihracat yapmayı, yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olmayı, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratmayı istediklerini anlattı. Bu doğrultuda GSO olarak yeni projeleri hayata geçirdiklerini belirten Konukoğlu, Dörtyol- Hassa Tünel Pojesi ile sanayinin limanlara daha kısa yoldan bağlanacağını kaydetti. Konukoğlu, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, projeye onay verdiği için bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. 2014 yılı bütçesinden ödenek ayrılması durumunda, tünel açma çalışmaları hızla başlayacaktır. Dörtyol-Hassa Tünel Projesine bağlantılı olarak, Gaziantep Şahinbey Polateli OSB Hassa Yolu'nun, yüksek standartlı yol haline getirilmesini ve 2014programına alınmasını da talep ediyoruz" dedi.

Gaziantep ve Kilis arasında, Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi'ni kurma çalışmalarının hızla sürdüğünü, bakanlıktan gelen heyetin yer seçimini yaptığını bildiren Konukoğlu, Türkiye'de bir ilke imza attıkları bu ortak organize sanayi bölgesinin, bölgenin kalkınmasına ivme katacağını vurguladı. Konukoğlu, Gaziantep Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi'ni kurma çalışmalarından bahsederken, bu konudaki desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanına teşekkürlerini sundu.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE KÜMELENME GAZİANTEP'TE GELİŞTİRİLMELİ

GSO Başkanı Konukoğlu, üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini ifade ederek, ilgili bakanlıklardan şu taleplerini dile getirdi:

"Nitelikli eleman açığını kapatmak, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak ve bölgede teknolojik altyapıyı geliştirmek için 'Makine halıcılığı ar-ge merkezi kurulması', 'Nano teknoloji merkezi kurulması', 'Gaziantep mesleki eğitim kompleksi' projelerimizi, üniversitelerimizle birlikte yürütüyoruz. Sanayi Odası olarak, ortağı bulunduğumuz ve desteklediğimiz Teknoloji Transfer Ofisi, Gaziantep Üniversitesi'nde kuruldu. TÜBİTAK'ın Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programından, etkin olarak faydalanmak istiyoruz. Geçen yıl Gaziantep'e verilmeyen bu desteğin, bu sene verilmesi konusunda hassasiyetlerinizi ve yardımlarınızı bekliyoruz. Bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığımızın başlattığı 'küme destek programı', Türk sanayisinin önünü açacaktır. Bu programa GSO, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız projeyle başvuracağız. Tekstil sektöründe kümelenmenin, Gaziantep'te geliştirilmesi için desteklerinizi istiyoruz. Diğer yandan, bir dünya şehri haline gelen Gaziantep'in havalimanı yolcu sayısı her geçen yıl artıyor. Havalimanına yeni bir terminal yapılarak, eski terminalin dış hatlara tahsis edilmesini Ulaştırma Bakanlığımızdan önemle rica ediyoruz. Gaziantep'in en büyük ihracat pazarlarından birisi Irak. Irak'tan gelen işadamlarına, İstanbul ve Ankara Havaalanı'nda vize veriliyor. Iraklı işadamlarının, Gaziantep havalimanında aynı uygulamaya tabi tutulmasını ve bunun için gerekli talimatların verilmesini talep ediyoruz."

"GELİŞMİŞ ÜLKELER LİGİNE ÇIKMIŞ BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORUZ"

"İşadamları olarak, gelişmiş ülkeler ligine çıkmış bir Türkiye hayalini gerçekleştirmek istiyoruz" diyen Adil Konukoğlu, bunu başarmak için çok çalışmak zorunda olduklarını bildiklerini vurguladı. Konukoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kilitlenerek, daha fazla çalışacak, daha fazla yatırım yapacak, daha fazla istihdam yaratacak, daha fazla ihracat yapacağız. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç ise birlik ve beraberliğimiz olacaktır. Huzurlarınızda, ödül alacak tüm sanayicilerimizi ve onların en büyük destekçisi olan değerli eşlerini, bütün çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Törenimize katıldığınız, bu mutlu günümüzü bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement