Gaziantep Kamu-sen'den Almanya'nın Soykırım Kararına Tepki - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kamu-sen'den Almanya'nın Soykırım Kararına Tepki

Gaziantep Kamu-sen\'den Almanya\'nın Soykırım Kararına Tepki

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, Alman Parlamentosunun kabul ettiği 1915 olayları ve sözde soykırım tasarısını kınadı.

03.06.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, Alman Parlamentosunun kabul ettiği 1915 olayları ve sözde soykırım tasarısını kınadı.

Baler Fidan yaptığı açıklamada Almanya'nın Ermeni soykırımı iddialarını onayan meclis kararı almasına tepki gösterdi. Fidan, "Alman Federal Meclisi günlerdir tartışılan 1915 tehcir olayları çerçevesinde sözde soykırım tasarısını bugün yapılan oylamada kabul etmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak Alman parlamentosunun aldığı bu kararı şiddetle kınıyoruz. Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış olan bu olayları bir millete mal etmeye kalkışmak tam anlamıyla bir hezeyandır. Ayrıca tarihi kara lekelerle dolu olan, Avrupa'nın göbeğinde milyonlarca insanı gaz odalarında katleden bir milletin bugün, böyle bir karar imza atması ve bizleri soykırımcı olarak nitelemesi tirajı komiktir. Kaldı ki, dünyada onlarca parlamento kendisini hukukun da üzerine koyarak sözde soykırım kararını onaylarken, uluslararası anlamda yetkinliği olan hiçbir mahkeme bugüne dek Türkiye'de hiçbir gerçek kişiyi soykırım suçlusu ilan edememiştir. Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle Almanya'da yaşayan üç milyon Türk vatandaşını da derinden yaralayacaktır. 20. yüzyılın başlarında Avrupa'yı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı insafsızca ve vicdansızca katleden bir ülkenin bugün böyle bir karar alma cür'etini göstermiş olmasını şiddetle kınıyor, yapılan bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükumeti 78 milyon vatandaşı ve Almanya da yaşayan 3.5 milyon insanı ile gereken tepkiyi koymadığını da milletimizin taktirine sunuyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kamu-sen'den Almanya'nın Soykırım Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement