Gaziantep Kent Konseyi Ortak Akılla Hareket Edecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Kent Konseyi Ortak Akılla Hareket Edecek

Gaziantep Kent Konseyi Ortak Akılla Hareket Edecek

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, ortak akılla hareket ederek kentin vizyonuna katkı sunacaklarını söyledi.

01.09.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, ortak akılla hareket ederek kentin vizyonuna katkı sunacaklarını söyledi.

Kısa süre önce yapılan genel kurul ile Gaziantep Kent Konseyi Başkanı seçilen Mehmet Aslan, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, STK temsilcileri ve yürütme kurulu üyeleri ile basın toplantısı düzenledi.

Kent konseyi olarak siyaset üstü davranarak kentte görülen eksiklerin giderilmesine yönelik önerilerde bulunacaklarını anlatan Mehmet Aslan, "Bu şehrin her türlü probleminin özgürce tartışılabileceği bir konsey oluşumu içindeyiz. Kent konseyi bir icra kurulu değil. Biz her kesimin en üst düzey temsilcilerinin içinde bulunduğu danışma kurulu görevi yürüteceğiz. Yapılan şeylerdeki doğruluk, yanlışlık veya eksikleri dile getirmeye, icraatın önünü açmaya çalışacağız. Eksik gördüğümüz, yanlış gördüğümüz şeyleri de konsey kararı haline getirerek belediye meclislerinde bu kararların düzeltilmesiyle ilgili gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kent konseyinde görüşülen kararların siyasetten uzak olması gerektiğini belirtti. Gaziantep'in hedef ve vizyonlarına ulaşabilmesi için katılımcı demokrasiyle ortak aklın kullanması gerektiğine değinen Başkan Fatma Şahin şöyle konuştu:

"Şu anda şehrin bütün temsilcileri, bu masanın etrafında bu şehre neler yapılacağını konuşmak için toplandı. Gaziantep büyüyen, güçlenen bir şehir. Bölgenin parlayan yıldızı konumunda, 2023-2071 vizyonu olan bir şehir. Bizim doğru kararı verebilmemiz için, bu işi bilen arkadaşlarımızın vereceği bilgiler ve onların raporları üzerinde hareket etmemiz lazım. Doğru kararların bu şekilde çıkması gerekiyor. Ben bilgiyi çok önemsiyorum. İnsanlar bir ömür boyunca geldikleri konuma çok kolay gelmiyor, bir makam kolay oluşmuyor. Büyük bir tecrübe var, bu tecrübeyi şehrin gelecek vizyonunda kullanmalı ve sorunları çözerken kişisel davranmayarak biz anlayışı içinde bilimi kullanarak, aklı kullanarak, siyaset üstü bir bakış açısı ortaya koymamız gerekiyor." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Kent Konseyi Ortak Akılla Hareket Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement