Gaziantep Kolej Vakfı'nda 2. Mind-lab Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kolej Vakfı'nda 2. Mind-lab Turnuvası

Gaziantep Kolej Vakfı\'nda 2. Mind-lab Turnuvası

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. Ve 6. sınıflarda uygulanan Mind Lab Programı kapsamında düzenlenen “2. Mind-Lab Turnuvası başarıyla tamamlandı.

10.04.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. ve 6. sınıflarda uygulanan Mind Lab Programı kapsamında düzenlenen "2. Mind-Lab Turnuvası başarıyla tamamlandı.

GKV Özel Okulları Öğretmenlerinden Derya Atila ve Ela Sayıner'in rehberliğinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği turnuvanın geleneksel hale dönüştürülerek önümüzdeki dönemlerde il genelinde yapılmasının planlandığı da açıklandı. Düşünce oyunlarını kullanarak öğrencilerin düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir yöntem olan Mind Lab Programı GKV Özel Okullarında başarıyla sürdürülürken yıl içerisinde değişin dönemlerde düzenlenen turnuvalarla da öğrencilerin becerilerinin geliştirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları öğretmenleri Derya Atila ve Ela Sayıner, şunları söyledi:

"Mind Lab, zeka oyunlarını araç olarak kullanarak, çocukların sosyal (takım çalışması yapma, empati kurma, sosyal ortama uyum sağlama), duygusal (kararlı, öz disiplinli, duygularını kontrollü yasayabilme) ve bilişsel (sorun çözme, karar verme, sözel beceriler, stratejik düşünme) becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Haftada 1 ders saati olarak uygulanan Mind Lab Programı 5. ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik yöntem, strateji ve yaşlarına uygun olarak hazırlanmış ders planları ile verilmektedir. Her yıl dünyanın birçok ülkesinden Mind Lab kullanıcılarını heyecanlı ve keyifli bir rekabet ortamında bir araya getiren Mind Lab Olimpiyatları düzenlenmektedir. Mind Lab Olimpiyat süreci okullardaki Mind Lab eğitimi ile başlamakta, okul turnuvaları ve yerel karşılaşmalarla devam ederek uluslararası şampiyona ile sonuçlanmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5 ve 6.sınıf öğrencileri arasında yapılan ve 88 öğrencinin katıldığı turnuva şu şekilde sonuçlanmıştır. Checkers Oyunu: Birinci Mehmet Efe Mutlu, ikinci Arman Uygur, üçüncü Cemre Özdemir, Abalone Oyunu: Birinci Efe Sönmez, ikinci Onur Erdoğan, Cemal Bayraktar, Octi Oyunu: Birinci Arben Berke Yıldız, ikinci Hatice Mislina Bozkurt, Utku Baloğlu, Quoridor Oyunu: Birinci Halil Eren Şahin, ikinci Deniz Karayiğit, Mehmet Taha Özcan derece elde ederek okul takımını da oluşturmuşlardır. Turnuva sonucunda her oyunun birincisi olan öğrencilerimizden oluşan okul takımımız, Mayıs ayında İstanbul'da yapılacak Ulusal Mind Lab Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunu temsil edecektir. Turnuvaya katılan öğrencilerimize teşekkür eder, okul takımımıza ulusal turnuvada başarılar dileriz" dediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kolej Vakfı'nda 2. Mind-lab Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement