Gaziantep Kültürü Beylikdüzü'nde Canlanacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Kültürü Beylikdüzü'nde Canlanacak

Gaziantep Kültürü Beylikdüzü\'nde Canlanacak

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ile 3’üncüsü düzenlenen Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği ile Gaziantep sofrası, lezzetleri, şehrin sanatsal ve kültürel değerleri üç gün boyunca Beylikdüzü’nden Türkiye’ye yansıtılacak.

11.09.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ile 3'üncüsü düzenlenen Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği ile Gaziantep sofrası, lezzetleri, şehrin sanatsal ve kültürel değerleri üç gün boyunca Beylikdüzü'nden Türkiye'ye yansıtılacak.

3'üncü Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, 12-13-14 Eylül 2014 tarihlerinde Adnan Kahveci Mahallesi'nde Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında gerçekleşecek. Önceleri sadece yemek ağırlıklı olan ve bu yıl ilk kez kültür ile sanat boyutu dahil olan şenliğin açılışı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla 12 Eylül Cuma günü Saat 17: 00'de yapılacak. Aynı gün halk oyunları gösterileri ile Mehmet Yakar ve Faruk Lök gibi sanatçıların seslendireceği şarkılar, etkinliğe renk katacak. Üç gün sürecek organizasyon kapsamında Gaziantep yöresinin sevilen sanatçıları ile çeşitli aktivite ve tiyatro gösterileri etkinlikte yer alacak. Burhan Atik, Mustafa Uğur ve İhsan Güvenç gibi sanatçılar sahne performansları ile şenliğe ayrı bir hava katacak.

"HEDEFİMİZ KÜLTÜRÜMÜZÜ MİRAS BIRAKMAK"

Beylikdüzü Belediyesi ve Gaziantepliler Derneği'nin ortaklaşa çalışmaları kapsamında Gaziantep mutfağı, sanat ve kültürel özelliklerinin ayrıntılı şekilde tanıtılacağı şenlikte 30 dönümlük bir alana kurulacak. İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği (İSAYGAD) Başkanı Fahri Öztütüncü, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Hedefimiz Gaziantep kültürünü genç kuşağa miras olarak bırakmak. Geçen yıl 150 bine ulaşan katılımcı sayısını bu yıl 400 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"ÖNEMLİ MESAJLARIMIZ OLACAK"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, tüm şehirlerin kendine has çok özel kültürel değerleri olduğunu ve hepsini kucakladıklarını belirterek, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yapmanın da ötesinde etkinliği birçok yönüyle desteklediklerini ve amacı hizmet olan her derneğin yanında olduklarını belirtti.

İmamoğlu, Gaziantep'in zengin mutfağının yanı sıra sanat ve kültür değerlerinin de ön plana çıkarılacağı şenlikte 3 gün boyunca tüm Türkiye'ye de birlik ve beraberlik mesajları vereceklerine dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Kültürü Beylikdüzü'nde Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement