Gaziantep Kültürü Doya Doya Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Kültürü Doya Doya Yaşandı

Gaziantep Kültürü Doya Doya Yaşandı

Beylikdüzü'nde 3.Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, 3 gün boyunca süren muhteşem etkinliklerle geride kaldı.

16.09.2014 09:02  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep lezzetlerinin, sanatının ve müziğinin Beylikdüzü'nde tanıtıldığı şenlik, halk tarafından büyük ilgi gördü. Yörenin sevilen türkülerini seslendiren sanatçılar ise büyük beğeni topladı. Vatandaşlar, Gaziantep'e özgü yemeklerden yiyerek, bol bol alışveriş yaptı.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliğiyle Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında gerçekleştirildi. Yörenin kültürel ve sanatsal dokusunun da sergilendiği şenlikte, Gaziantep tatları Beylikdüzü'nden tüm Türkiye'ye tanıtıldı.

"Anadolu'nun Değerlerini Beylikdüzü'nden Yansıtacağız"

Her gün Gaziantep yöre türkülerini farklı seslerden dinleyen Beylikdüzü halkı, folklor gösterileri ile de halk oyunlarını büyük bir keyifle izledi. Başkan İmamoğlu'nun da katıldığı halaylar ve yöre oyunları sıcak görüntülere sahne oldu. Üç gün boyunca şenlik alanını sıklıkla ziyaret eden İmamoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de misafir etti. İmamoğlu, "Çok lezzetli günler yaşadık. Gaziantep, mutfağıyla dünyaca ünlü, 250 çeşit yemekten, onlarca tatlıdan bahsediliyor. Şenliğimizi de yine lezzetli bitiriyoruz. Biz Anadolu'nun değerlerini Beylikdüzü'nde yansıtmaya her daim devam etmek istiyoruz" dedi.

Şenliğin son gününde Gaziantep'li CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı da ağırlayan İmamoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve danışmanları, İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği yöneticileri ile birlikte Gaziantep'in tüm lezzetlerinin olduğu bir sofrada yemek yedi. İmamoğlu, şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Kültürü Doya Doya Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement