Gaziantep Merkezli "Yasa Dışı Dinleme" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Merkezli "Yasa Dışı Dinleme" Operasyonu

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir’de gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü M.A.’nın avukatı Turgay Balaban açıklamalarda bulundu.

05.01.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü M.A.'nın avukatı Turgay Balaban açıklamalarda bulundu.

Balaban, müvekkilinin Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Urfa'da istihbarat müdürü olarak görev yaptığı dönem ile ilgili olarak bugün saat 11.00'de gözaltına alındığını söyledi. "Gözaltına alınma nedeni ve hakkındaki isnatlar ile ilgili olarak tarafımıza net bir bilgi verilmemiştir" diyen Balaban, "Bu operasyonun sabah Gaziantep merkezli yapılan operasyonun devamı niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Şunu söylemek isterim müvekkilimin hukuka aykırı hiçbir işlemi yoktur" dedi.

Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda suç işlemek amacıyla paralel bir örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlaması yöneltilse de bunun klişe bir söylem olduğunu dikkat çeken Avukat Balaban, bu iddiaya yönelik bugüne kadar gözaltına alınan veya tutuklanan hiçbir emniyet mensubuna 'paralel' iddiasına dair tek bir soru dahi sorulmadığını kaydetti. Avukat Balaban, şöyle konuştu:

"Sanıyoruz bugün Türk siyasetinde 4 eski Bakanın yüce divan oylamasının yapılacağı bugün herkesin malumudur. Böyle bir günde birkaç ilde bu operasyonun yapılması da anlamlı olsa gerektir. Siyasi mülahazalarla yapılan hukuksuzluklara bağlı olarak müvekkillerin ve ailelerinin maruz kaldıkları mağduriyeti milletimizin yüksek anlayışına ve ağır siyasi baskıya rağmen hakkaniyetli karar vereceğine inandığımız hakimlerin temiz vicdanlarına havale ediyoruz."

"İDARİ SORUŞTURMA YOK, AMA ADLİ SORUŞTURMA VAR, BU DA TUHAF"

Bu soruşturma da en dikkat çeken noktanın ise gözaltına alınan müvekkili için Şanlıurfa'da şuana kadar hiçbir idari soruşturma yapılmadan adli soruşturma yapılmasının bir garabet olduğunu öne süren Balaban, şöyle devam etti:

"Şu konu çok önemli müvekkilim hakkında şuana kadar Şanlıurfa'da bir idari soruşturma dahi yapılmamış. Ancak idari soruşturma yapılmadan adli soruşturma yapılması çok abes bir durum. Böyle bir şeyin olması çok tuhaf ve dikkat çekici." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Merkezli 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement