Gaziantep Milli Eğitim Müdürü'nden Öğrencilere Aktif Dinlenme Önerisi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü'nden Öğrencilere Aktif Dinlenme Önerisi

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü\'nden Öğrencilere Aktif Dinlenme Önerisi

Milli Eğitim Müdürü'nden öğrencilere aktif dinlenme önerisiGaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 3 aylık yaz tatili döneminin çok uzun bir zaman dilimi olduğunu kaydederek öğrencilere aktif dinlenme önerisinde bulundu.

24.06.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Müdürü'nden öğrencilere aktif dinlenme önerisi

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 3 aylık yaz tatili döneminin çok uzun bir zaman dilimi olduğunu kaydederek öğrencilere aktif dinlenme önerisinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep ili genelinde 594 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. 3 aylık uzun bir yaz tatili dönemine giren öğrencilere uyarılarda bulunan Mete, öğrencilerin bol bol kitap okumaları ve kendilerini sosyal ve kültürel anlamda geliştirmeleri için aktif dinlenme olarak adlandırılan uygulamayı yapmalarını istedi. 3 aylık sürecin sadece dinlenme moduyla geçmesinin mümkün olmadığını aktaran Mete, şöyle dedi:

'Eğitim uzun bir süreç. Karneleri dağıttık. Uzun bir tatil bekliyor öğrencilerimizi. İlimizde yaklaşık 594 bin civarında öğrencimize karne verdik. Öğrencilerimize yaz tatilinde aktif dinlenme dediğimiz hem okuyarak hem araştırarak hem de kendilerine sosyal ve kültürel anlamda yatırım yapacakları etkinliklerin içerisinde olmalarını bekliyoruz. Hem dinlensinler istiyoruz hem tatil yapsınlar istiyoruz. Ancak eğitimin bir başka formatı olan bu bahsetmiş olduğum değerlendirmeleri de yapmalarını bekliyoruz. 3 aylık bu sürecin sadece dinlenme moduyla geçmesi mümkün değil. Özellikle bol bol kitap okumalarını ve kendilerine yatırım yapmalarını bekliyoruz.ö

Gaziantep ili genelinde akademik başarı konusunda yanlış bilgiler olduğunu dile getiren Mete, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü'nün 4 yıldır illerin başarı sıralamasını açıklayan uygulamayı terk ettiğini söyledi. Her ilin kendi içerisinde değerlendirildiğini ve başka illerin başarısıyla kıyaslanmadığını aktaran Mete, 'Akademik başarı ile ilgili olarak ilimizde zaman zaman eleştirilerle karşılaşıyoruz. Yaklaşık 4 yıldır Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğümüz illerin başarı sıralamasını açıklayan uygulamayı terk etmiş durumda. Her ilin kendine ait dinamikleri ve gerçekliği söz konusu. Dolayısıyla bunu dikkate alarak her ilin kendi değerlendirmesini yapmasını bir önceki yılla bulunduğu yılı ve gelecekteki hedeflerini buna göre ortaya koyması hedefleniyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Milli Eğitim Müdürü'nden Öğrencilere Aktif Dinlenme Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement