Gaziantep Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep'te - Son Dakika
3.Sayfa

Gaziantep Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep'te

Gaziantep Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep\'te

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep'te (2) TERÖR OLAYLARINDA 30'UN ÜZERİNDE AMBULANS TAHRİP EDİLDİ Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep'te bölge illerinin sağlık müdürlerinin katılımıyla düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

11.02.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep'te (2)

TERÖR OLAYLARINDA 30'UN ÜZERİNDE AMBULANS TAHRİP EDİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep'te bölge illerinin sağlık müdürlerinin katılımıyla düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Gaziantep'in ve bölgede bulunan diğer illerin sağlık konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Terör olaylarının ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bölgelerde 30'un üzerinde ambulansın terör örgütü üyeleri tarafından tahrip edildiğini, 5 sağlık çalışanının da öldürüldüğünü belirten Müezzinoğlu, şunları dedi:

"Terör eylemlerinin, sokağa çıkma yasaklarının olduğu ve askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin şehit edildiği ortamlarda bizim bu konularda açıkçası bir rakam vermemizi doğru bulmuyorum, ama tahrip edilen ambulans sayımız 30'un üzerine geçti. Yine kaybettiğimiz sağlık şehidi dediğimiz, önceki gün Uludere'de kaybettiğimiz sağlık çalışanı kardeşimizle birlikte bu sayı 5'in üzerine çıktı. Güvenlik güçleri dışında elinde veya belinde hiç kimsenin silahı olmayacağı bir koşulu inşallah en kısa zamanda sağlayacağız ve huzurlu sokaklar, güvenli sokaklar, oradaki tüm vatandaşlarımızın her türlü hizmette olduğu gibi sağlıkta da hizmet alabileceği en ideal koşulları inşallah en kısa zamanda oluşturacağız. Biz Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi ister Şırnak'ta, Cizre'de ister Hakkari'de Yüksekova'da, isterse de Diyarbakır'ın her noktasında her vatandaşımızın hak ettiği her türlü ideal sağlık hizmetini sunma, alt yapısını kuruyoruz, sunmaya gayret ediyoruz. Silahın, ateşin olmadığı her yerde her türlü sağlık hizmetini sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda huzurlu ve güvenli bir süreci de başarmış olacağız.ö

Müezzinoğlu'nun açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Gaziantep Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement