Gaziantep Şahinbey'de, 6 Yılda 6 Bin 20 Bina Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Şahinbey'de, 6 Yılda 6 Bin 20 Bina Yıkıldı

Gaziantep Şahinbey\'de, 6 Yılda 6 Bin 20 Bina Yıkıldı

Şahinbey'de, 6 yılda 6 bin 20 bina yıkıldıGAZİANTEP'te merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında son 6 yılda 6 bin 20 binayı yıktıklarını söyledi.

25.11.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey'de, 6 yılda 6 bin 20 bina yıkıldı

GAZİANTEP'te merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında son 6 yılda 6 bin 20 binayı yıktıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırdığı binaların yıkımını sürdürüyor. Genişletmeyi planladıkları Özdemirbey Caddesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımına katılan Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki 5 bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 yıldır yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Tahmazoğlu, "Şu ana kadar 6 bin 20 bağımsız bölümün kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Bu çok önemli bir şey, 6 bin kişiyle tek tek anlaşarak onların evini ve işyerini satın almak kolay bir olay değil. Bütün yıkımlarımızda olaysız şekilde ve gönül rızasıyla gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm kapmasında; hem depreme dayanaksız binaları yıkıyoruz, hem de yollarımızı genişletmiş oluyoruz" diye konuştu.

Tahmazoğlu, konuşmasının ardından kullandığı iş makinesiyle 3 katlı binanın yıkımını başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Şahinbey'de, 6 Yılda 6 Bin 20 Bina Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement