Gaziantep Sanayi Odası Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Sanayi Odası Meclisi Toplandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi, toplandı.

08.09.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi, toplandı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Meclis Salonu'ndaki toplantı, GSO Meclisi Başkanı Mustafa Topçuoğlu'nun başkanlığında, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun da katılımıyla düzenlendi.

Toplantı, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı, şehitler için dua edildi.

Toplantıda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ülkenin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik terör olaylarını lanetledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Konukoğlu, "Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, el ele vererek bunun mücadelesini hep birlikte vermeliyiz" ifadesini kullandı.

Konukoğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin demokratik bir ortamda, sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini diledi.

Konukoğlu, Gaziantep Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunun müteşebbis heyetin belirlenmesinin ardından tamamlanacağını belirterek, Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

İhracatta artış oldu

Ağustos ayında ihracatta yüzde 9,6 artış olduğuna değinen Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Ankara'yı geçerek 5. sıraya yükseldiğini bildirdi.

Konukoğlu, 8 aylık dönemde ihracatı en az düşen şehrin Gaziantep olduğunu vurgulayarak, "Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çalışanlar ve sizlerin sayesinde bu şehir dimdik ayakta durabiliyor" açıklamasında bulundu.

Yeni açılan iş yeri sayısı ve istihdam arttı

İhracat yaptıkları ülke sayısını 180'lere çıkarmayı istediklerini belirten Konukoğlu, yılın ilk 6 ayında bildirge veren iş yeri sayısının yüzde 4,3, sigortalı çalışan sayısının yüzde 5,3, ağustos ayında organize sanayi bölgesinde elektrik tüketiminin yüzde 8,9 arttığını aktardı. Konukoğlu, bunun işlerin hareketlendiğinin ve yeni açılan iş yerleriyle istihdamın arttığının göstergesi olduğunu kaydetti.

"Türkiye güçlü bir ülke"

Meclis Başkanı Topçuoğlu da terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Topçuoğlu, Türkiye'nin istikrarı ve kaynaklarıyla huzurlu, güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Bunu korumak için de hepimize çok önemli görevler düşüyor" ifadesini kullandı.

"Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasına giren Gaziantepli firmalar bulunduğunu belirten Topçuoğlu, bu şirketleri kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Sanayi Odası Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement