Gaziantep Suriye Sınırındaki Hudut Karakolunda Bayram Sevinci - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Suriye Sınırındaki Hudut Karakolunda Bayram Sevinci

Gaziantep Suriye Sınırındaki Hudut Karakolunda Bayram Sevinci

Suriye sınırındaki hudut karakolunda bayram sevinciTürkiye'nin Suriye sınırında süren Fırat Kalkanı operasyonunun sıcak olarak yaşandığı Karkamış ilçesi yakınındaki Köprübatı Hudut Karakolu'nda Mehmetçik Kurban Bayramı Sevinci yaşadı.

12.09.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırındaki hudut karakolunda bayram sevinci

Türkiye'nin Suriye sınırında süren Fırat Kalkanı operasyonunun sıcak olarak yaşandığı Karkamış ilçesi yakınındaki Köprübatı Hudut Karakolu'nda Mehmetçik Kurban Bayramı Sevinci yaşadı.

Köprübatı Hudut Karakolu, Fırat Kalkanı harekatının en sıcak yaşandığı Suriye sınırındaki PYD terör örgütünün elinde bulundurduğu ve sivil yaşama müsaade etmedikleri Suriye'nin Zormağra köyü ile İŞİD'den alınarak ÖSO'ya geçen Cerablus ilçesine 2 kilometre kuş bakışı uzaklıkta olup Fırat Nehri üzerindeki tarihi Fırat Demiryolu Köprüsü'ne bakıyor.

GENELKURMAY BAŞKANI'NI AĞIRLADILAR

Sabah saatlerinde Kurban Bayramı namazı için Karkamış ilçesine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri de Köprübatı Hudut Karakolu'nu ziyaret ederek Mehmetçikle bayramlaştı.

MEHMETÇİĞİN SINIRDA BAYRAM SEVİNCİ

Birinci Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ahmet Arık'ın Köprübatı Hudut Karakolu'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindekileri ağırladıktan sonra buradaki Mehmetçik ile bayramlaştı.

Karakol iç bahçesinde askerlerle hazır bekleyen Köprübatı Hudut Karakolu Takım Komutanı Piyade Teğmen Osman Durak, "Asil Türk milletinin namus ve şerefini vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgesinde korumakla görevli birliğim vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırdır komutanımö şeklinde Yarbay Arık'a tekmil verdi.

Yarbay Arık da, "Merhaba asker. Nasılsınız. Bayramınız kutlu olsun. Bugün burada huzur ve güven içerisinde, mübarek kurban bayramını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Hudutta, görev yapmak, hudutta nöbet tutmak herkese nasip olmaz. Bizler buradayız ki, sevdikleriniz, aileleriniz evlerinde, memleketlerinde huzur ve güven içerisinde bayramlarını kutluyorlar. Bizlerinde selamlarını, saygılarını, hürmetlerini ve bayramlarını kutladıklarımızı lütfen ailelerinize iletinö dedi.

Daha sonra Yarbay Arık ve beraberindeki komutanlar ile, er, erbaş, uzman erbaşlar, astsubaylar ve subaylar birbirlerine sık sıkıya sarılarak bayramlaştı. Yarbay Arık daha sonra nöbet başındaki askerlerle de tek tek yerlerinde ziyaret ederek onlarında bayramlarını kutladı.

TELEFONDA DUYGULU ANLAR

Hudut Karakolu'nda vatani görevini sürdüren 1996/1 tertip Piyade Er Ali Çalgıcı Diyarbakır'daki ailesini telefonla arayarak henüz 2 aylık Ayaz adındaki evladının durumunu sorarak eşi ile Türkçe, annesi ile Kürtçe bayramlaştı.

Aynı birlikte görevli 1996/2 tertip Piyade Onbaşı Sezgin Çeliktaş'ta Manisa Soma'daki annesini arayarak duygu dolu sözlerle bayramlaştı.

SIFIR NOKTASINDA, SICAK ANLARIN YAŞANDIĞI SINIR KARAKOLU

Köprübatı Hudut Sınır Karakolu, geçen yıl 23 Temmuz'da Zormağra'dan Cerablus'a, diğer bir anlamda da Fırat'ın doğusundan batısına, Fırat Nehrini kayıklarla geçmeye çalışırken Köprübatı Karakolu'ndan tanklarla vurularak geçişleri engellenmişti.

Köprübatı Hudut Karakolu, Fırat Kalkanı harekatının başlamasından birkaç gün önce de İŞİD terör örgütünün havan ve roketlerle saldırdığı ancak misliyle tank, havan ve fırtına obüsleriyle karşılık verilerek hedefler etkisiz hale getirilmişti. Yine aynı hudut karakolu bugüne kadar gerek PYD gerekse İŞİD'in defalarca saldırısına maruz kalırken, Mehmetçik zayiat vermeden saldırıları başarıyla püskürtmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Suriye Sınırındaki Hudut Karakolunda Bayram Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement