Gaziantep'te 350 Köye Alt ve Üst Yapı Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 350 Köye Alt ve Üst Yapı Hizmeti

Köylerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine alt yapıdan üst yapıya bir çok hizmet götüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 3 yılda 7 taşra ilçesinde 350 köye toplu ulaşım, yol, GASKİ altyapı, arazi yolu, sosyal tesis, asfalt, mıcır, kilittaşı, sosyal tesis gibi alanlarda hizmet götürdü.

28.02.2017 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köylerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine alt yapıdan üst yapıya bir çok hizmet götüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 3 yılda 7 taşra ilçesinde 350 köye toplu ulaşım, yol, GASKİ altyapı, arazi yolu, sosyal tesis, asfalt, mıcır, kilittaşı, sosyal tesis gibi alanlarda hizmet götürdü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in göreve geldiği 3 yıldan buyana 7 taşra ilçesinde yaklaşık 350 köyde alt ve üst yapıda hizmetlerin büyük kısmını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının yanı sıra yaşam alanın vazgeçilmezlerinden olan ulaşımda da önemli çalışmalar yaptı.

2014 yılından bu yana taşra ilçelerinde ortalama 350 köyde kilittaşı, sıcak asfalt, yama, mıcır ve sathi kaplama gibi alanlarda hizmetlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 650 kilometre sathi kaplama ve 151 kilometre de 250 bin ton sıcak asfalt serimi yaptı.

Yine bu 7 ilçe ile 350 köyde, 380 bin ton asfalt yama kullanarak bin 800 kilometre yolun bakım ve onarımı yapıldı.

Köyleri çamur ve tozlu bir ortamdan kurtararak şehir merkezi ile aynı seviyeye getirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda köyden mahalleye dönüşen birimlerde de kilittaşı yaptı. Büyükşehir Belediyesi, ortalama 350 köyde toplam 960 bin 560 metrekare alanda kilittaşı yaptı.

Mıcır ihtiyacı olan köylere mıcır kullanan Büyükşehir Belediyesi, bu köylere toplamda 3 bin kamyon mıcır kullandı.

Belediye, köylerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine otobüs seferleri düzenledi. Bu doğrultuda geçen yıl içerisinde 215 köye 27 güzergahta 28 araçla 1 milyon 327 bin 500 yolcuyu köyden şehir merkezine taşıdı.

İlçelerde yeşil alan ve park ihtiyacını gidermek amacıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye bir tane park yaptı.

Belediye, Nizip, İslahiye, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Nurdağı ilçelerine park yaptı.

Vatandaş odaklı çalışmalarını taşra ilçelerine ve yeni mahalleye dönüşen köylere kadar götüren Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerin yanı sıra taşra ilçelerinde de taziye evleri yaptı.

GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından alt yapıda içme suyu, kanalizasyon, kuyu ve arıza çalışmaları da yapıldı.

7 ilçenin 350 mahallesinde 1 milyon 183 bin 930 metre içme suyu hattı yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, 675 bin 950 metre de kanalizasyon hattı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, 497 adet kuyu açan GASKİ, içme suyu ile kanalizasyon hattında 105 binin üzerinde arızaya müdahale etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 350 Köye Alt ve Üst Yapı Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement