Gaziantep'te 47 Engelliye Tekerlekli ve Akülü Sandalye - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 47 Engelliye Tekerlekli ve Akülü Sandalye

Gaziantep\'te 47 Engelliye Tekerlekli ve Akülü Sandalye

Gaziantep'te 47 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye VIDEO YOK GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, 47 engelliye akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye etti.

08.12.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 47 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye

VIDEO YOK

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, 47 engelliye akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye etti.

Şahinbey Belediyesi'nde düzenlenen sandalye dağıtım törenine; Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, STK temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmalarda engelli vatandaşların düşünüldüğünü söyledi. 2009 yılından bu yana engellilere yönelik her türlü desteği verdiklerini ve aradan geçen süre içerisinde 1220 tekerlekli sandalye dağıttıklarını anlatan Tahmazoğlu şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimizin hayatın içinde olmasını sağlamak, öncelikle devletimizin, belediyelerin ve birey olarak bizim asli görevimiz. Çünkü birçok engelli kardeşimiz evden çıkamıyordu. Nasıl çıkacak, yollar ona uygun değil, kaldırımlar ona uygun değil, binalar ona uygun değil. Sadece tekerlekli sandalye vermekle de bu iş bitmiyor. Gerçekten göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuya çok eğildik. Öncelikle engelli vatandaşlarımızın alana çıkmasını sağladık. Böylelikle hem onlar evin köşesine hapsolmaktan kurtuldular, hem de diğer vatandaşlarımız onların varlığından haberdar oldu. Engelli kardeşlerimiz alana çıkınca, kaldırımlar, yollar, binalar onlara uygun hale geldi ve gelmeye devam ediyor."

Yapılan konuşmaların ardından Tahmazoğlu ve törene katılanlar engellilere ihtiyaç duydukları akülü ve tekerlekli sandalyeleri verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 47 Engelliye Tekerlekli ve Akülü Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement