Gaziantep'te Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Adli Yıl Açılışı

Gaziantep\'te Adli Yıl Açılışı

Gaziantep'te adli yıl açılışı Gaziantep'te 2015-16 adli yıl açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

01.09.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te adli yıl açılışı

Gaziantep'te 2015-16 adli yıl açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, güçlü ve bağımsız bir yargının olmadığı bir ülkede hukukun üstünlüğünün değil, keyfiliğin hakim süreceğini söyledi.

Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı'nın Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, baro binasında devam etti. Baro Başkanı Bektaş Şarklı, güçlü avukatların olmadığı ülkede güçlü yargıdan söz edilemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Güçlü ve bağımsız bir yargının olmadığı bir ülkede ise hukukun üstünlüğü değil keyfilik hüküm sürer. Twitter, Facebook başta olmak üzere tüm sosyal medya üzerinde bir sansür oluşturulduğu ve dönem dönem yasaklandığını, işçi ölümlerinde nüfusuna göre dünya rekorunu elinde bulunduran ülkemizin Soma'da 301 işçinin kasten öldürülmesi olayında olduğu gibi, cinayet gibi ölümlerin nedenini ve kamu görevlilerinin denetim görevini ihmalini ve yargılanmalarını tartışmak yerine Enerji Bakanı'nın 3 gün boyunca beyaz gömleğini değiştirip değiştirmediğinin tartışıldığını gördük. Tarafsızlık yemini etmiş ve Anayasa'nın 104'üncü maddede görev ve yetkisi sınırlanmış Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran öncesi siyasi parti lideri gibi meydanlara çıkıp torba yasalarla hukukun katledildiğini gördük. Anayasa ile güvence altına alınmış güçler ayrılığı ilkesinin yargı paketleriyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını gördük. 'Yargı Bağımsızlığı ve Tarafsızlığının ve Doğal Yargıçlık' ilkesinin görevden alma ve sürgünlerle yerle bir edildiğini gördük."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement