Gaziantep'te "Boyun Eğmeyen Kadınlar" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Boyun Eğmeyen Kadınlar" Sergisi Açıldı

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Gaziantep'te fotoğraf sergisi açtı.

22.11.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Gaziantep'te fotoğraf sergisi açtı.

Bugüne kadar yurt içi ve dışında 32 kişisel, 50'den fazla karma sergi açan Özdemir, son olarak Tayland'ın Chiang Mai şehrinde yaşayan Mae Hong Son ve Red Karen (Karenni) Kabilesi'nin bir alt grubu ve dünyanın en uzun boyunlu kadınları unvanını taşıyan Padaunglar'ı fotoğrafladı.

Özdemir, boyunlarına taktıkları halkalar dolayısıyla dünyanın ilgisini çeken kadınlarla ilgili çalışmasından 50-75 santimetre boyutlarında 23 fotoğrafını, "Boyun Eğmeyen Kadınlar" adıyla Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Özdemir, çalışmayı memleketi Gaziantep'te sergilemekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, kadınlarla ilgili farklı bir kültürü tanıtmayı amaçladığını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel de Özdemir'e teşekkür etti.

Sergi, 10 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Özdemir, daha sonra Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneğinde (GAFSAD) "zafer olarak fotoğrafın kullanılması" konulu konferans verdi, " Srebrenitsa'yı Unutma" ve "Dökümcüler" konulu fotoğraf gösterimlerine katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Boyun Eğmeyen Kadınlar' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement