Gaziantep?te 'Bulgur Festivali' Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep?te 'Bulgur Festivali' Yapıldı

Gaziantep?te \'Bulgur Festivali\' Yapıldı

Gaziantep'te 'Bulgur Festivali' yapıldıGAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Bulgur Festivali'nin açılış töreni Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

28.05.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 'Bulgur Festivali' yapıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Bulgur Festivali'nin açılış töreni Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Festival Parkı'nda düzenlenen 'Bulgur Festivali'nin açılış törenine; Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işadamları ve davetliler katıldı. Festivalin açılışında konuşan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin çevresindeki sıkıntılara rağmen Türkiye'nin ayakta durmasının büyük başarı olduğunu kaydederek, şunları dedi: "Burası dünya gastronomi başkentlerinden bir tanesidir. Çevremizde birçok sıkıntılar var. Hemen yanı başımızda insanlık trajedisi ve insanlık ayıbı var. Bütün bunlara rağmen eğer bir şehir pozitif bu tür çalışmalarla gündeme gelebiliyorsa Türkiye ve dünya ekranına bu türden yenilikçi güzel çalışmalarla gündeme geliyorsa normal günde kimse tutamaz burayı. Gaziantep sadece güneydoğunun ve Türkiye'nin değil dünyanın en rekabetçi ve yenilikçi en gelişmeye açık şehirlerin başında geliyor. Bu bizim en güçlü yanımızdır. Ortadoğu'da şuanda cazibe merkezi konumundadır. Farklı türden ırktan insanların bir araya gelip birlikte çalıştığı, ürettiği bir şehirdir. O açıdan Türkiye'nin geleceği parlak çünkü Gaziantep gibi yeni büyüme motorları inovasyon merkezleri var. Onun için asla ve asla yalnız olup bitenlere bakıp çekimser olmayalım. Allah'ın izni ile sorunların hepsi aşılır."

Bulgurun sağlık açışından önemine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bulgurun tanıtımında çalışmalar yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Neden burası önemli neden bulgur önemli çünkü bu tabiat ve bu doğa bize bu güzelliği veriyor. Özellikle Barak Ovası üzerinden bir güneş yükseliyor Avanos Dağlarına kadar bu güneş bereketli hilale dönüşüyor. Elimizde büyük bir hazine var. Belki altınımız elmasımız yok ama en önemli bu kültürel mirasa sahip çıkan insanımız var. Özellikle kentler yarışında iddialıyız. Artık kalkınma yerelde başlıyor onun için bulgurun ne kadar sağlıklı olduğunu siz düşünün. Tabi bu bulgurun daha iyi bir şekilde dünyaya tanıtmak için daha güzel işlere imza atmamız gerekiyor. Bugün hepimiz obeziteden şikayet ediyoruz. İlacı ne peki? Tabii ki bulgur."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri alanda bulunan kazanın başına geçti. Buğdayın pişirilmesi için kazanı ateşleyen protokoldekiler, önceden pişirilmiş hediği yedi.

BULGURDAN 101 ÇEŞİT YEMEK

Şimşek ve beraberindekiler Tuğcan Oteli şef aşçısı Kenan Ok ve ekibi tarafından hazırlanan 101 bulgur yemeği sergisini gezdi. Sergideki yemeklerin tek tek tadına bakan Şimşek, yemekleri beğendiğini söyledi. Sergide bulgurdan suşiyi görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken Şimşek ve beraberindekiler, suşinin tadına baktı. Bulgur yemeklerinin Gaziantep'teki kebabın tahtını sarsacağını kaydeden Şimşek, daha sonra festival alanındaki stantları gezdi.

İki gün sürecek festivalde yarışma, eğlence programları ve konserler düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep?te 'Bulgur Festivali' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement