Gaziantep'te 'Canlı Bomba' Saldırısı: Ölü Sayısı 51'e Çıktı (9) - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 'Canlı Bomba' Saldırısı: Ölü Sayısı 51'e Çıktı (9)

Gaziantep\'te \'Canlı Bomba\' Saldırısı: Ölü Sayısı 51\'e Çıktı (9)

FATMA ŞAHİN: AİLELERE GEREKEN DESTEK VERİLECEKGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine gereken desteğin verileceğini söyledi.

21.08.2016 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATMA ŞAHİN: AİLELERE GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine gereken desteğin verileceğini söyledi.

Canlı bomba saldırısının provoke edilerek iç barışa zarar verilmeye çalışıldığını ifade eden Şahin şöyle konuştu:

"Çok üzgünüz, canımız yanıyor. Kandan ve terörden beslenenlerin hakikaten ne kadar acımasız olduğunu, ne hale geldiğini görüyoruz. Bir kına gecesinde insanların en mutlu olduğu günde bile bunu nasıl bir terör ve provokasyon eylemine dönüştürdüğünü gösteren bir canavarla karşı karşıyayız. Terör olayının ne kadar acımasız olduğunu ve ne kadar insafsız olduğunu gösteren bir 24 saat yaşadık. Halkımız 15 Temmuz'da nasıl sağlam ve dik durduysa, aynı şekilde dün akşamdan beri de ciddi bir manada hem acısını yönetiyor, hem de dışarıdan gelen provokasyona karşı çok sağlam duruyor. Bugün mesela defin işlemleri sırasında gördük, 'başkanım bunlar kim ? Biz tanımıyoruz bunları, komşumuz değil. Ailelerin tanıdığı kişiler değil, özel olarak getirtilmiş burayı provoke etmek için getirtilmiş bir 3-5 sahtekar' diyerek bize bildirdiler. Biz de hemen emniyet müdürlüğümüzle, valiliğimizle konuştuk ve gerekli işlemleri başlattık. Söylemek istediğim şu, bir taraftan büyük bir acıyı paylaşarak azaltmaya çalışırken, bir taraftan da bunu provoke edip acıyı büyülterek yeni bir çatışma alanı oluşturmaya çalışan başka bir anlayışla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun ikisini birden yönetip bir taraftan acıyı azaltmak, bir taraftan provokasyonlara karşı gerekli tedbiri almak üzere bir çalışma içerisindeyiz."

Şahin, saldırının düzenlediği mahallede belediye olarak sosyal projeler yaptıklarını, terör saldırısından sonra da yaşamını yitiren 51 kişinin evlerini tek tek ziyaret edeceklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak hem psikolojik hem sosyal anlamda desteklerinin süreceğini belirten Şahin, "Buradaki acıyı yöneterek en aza indirmek bizim boynumuzun borcu" dedi.

Gaziantep'in bulunduğu coğrafyanın zor bir konum olduğunu dile getiren Şahin, "Sınırdayız, sınırımızın o tarafında ismi konulamayan büyük bir güç savaşı var. Tabi o savaşın bu tarafına da yansımaları yan etkileri oluyor. Riski bakımından biraz daha riskli bölgelerden birindeyiz. Biz bunu el birliğiyle, ortak akıl ile şehrin bütün yöneticilerinin, bütün oda başkanlarının bir ve beraber olduğu, bütün partilerin, biz birlikte Gaziantep'iz diyorsak bu acıların azaltıldığı ve bir ve beraber olma ruhunun yaşadığı bir şehir olmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Canlı Bomba' Saldırısı: Ölü Sayısı 51'e Çıktı (9) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement