Gaziantep'te "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Gaziantep\'te "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "FETÖ terör örgütünü destekleyenler, bu darbenin içinde olanlar, bu terör örgütüne finans desteği sağlayanlar belli. Geriye kalan tüm iş alemi yatırıma devam etsin.

07.08.2016 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "FETÖ terör örgütünü destekleyenler, bu darbenin içinde olanlar, bu terör örgütüne finans desteği sağlayanlar belli. Geriye kalan tüm iş alemi yatırıma devam etsin. Bundan en ufak tereddüt yok. Dedikodulara kulaklarınızı kapatın, işinize gücünüze bakın." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Şimşek, alandakilere " 15 Temmuz'dan beri sokakları bırakmayan demokrasi kahramanları" diye seslendi.

Halkın bir destan yazdığını anlatan Şimşek, bundan sonraki 10 yıllarda demokrasi tarihi yazılırken Türk milletinin o kitaplarda çok iyi şekilde yerini alacağını vurguladı.

Türkiye'nin dört bir yanında Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü ve Çerkeziyle tüm etnik grupların, illegal kalkışmanın önünde büyük bir duruş sergilediğini belirten Şimşek, "Cumhurbaşkanımızın feraseti, milletimiz kahramanlığıyla, son derece iyi kurgulanmış, vahşi bir darbe girişimini engelledik. Bundan dolayı sizinle gurur duyuyoruz. Allah halkımızdan razı olsun." dedi.

Bu ülkede bir daha bu tür bir kalkışmanın olmaması için çok ciddi bir kurumsal reform yaptıklarını anlatan Şimşek, artık bir daha asla darbenin bu ülkede gündeme gelemeyeceği yapıyı hazırladıklarına dikkati çekti.

Darbelerin demokrasiyi, hukuk devletini, hak ve özgürlükleri yok etmekle eş anlamlı olduğunu ifade eden Şimşek, ekonomide de bir darbe beklentisi oluşturulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ekonomiye bir darbe beklentisi vardı ama Allah'a şükür temellerimiz sağlam. Darbe gecesi Gaziantep'teydim ve cumartesi sabahı ayrılmıştım. Buradan gidip hemen çalışmaya başladık. Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğu ortaya çıktı. Allah'a şükür işimizi, aşımızı büyütmeye ve ürettiğimizi daha adil şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. Çünkü sizler en iyisine layıksınız. Ortada dedikodular olabilir. iş alemi işine baksın. FETÖ terör örgütünü destekleyenler, bu darbenin içinde olanlar, bu terör örgütüne finans desteği sağlayanlar belli. Geriye kalan tüm iş alemi yatırıma devam etsin. Bundan en ufak tereddüt yok. Dedikodulara kulaklarınızı kapatın, işinize gücünüze bakın. Çünkü bizim daha çok üretmemiz lazım."

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında ülkenin tüm renklerinin sahnede olduğunu aktaran Şimşek, darbenin engellenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, artık Türkiye'nin renkleriyle daha güçlü yarınlara ilerleyeceğini bildirdi.

FETÖ'nün hiç bir şekilde Türkiye'yi temsil etmediğine dikkati çeken Şimşek, "Onlar sadece istismarcılardır. Onlar sadece belirli merkezlerden yönetilen gafillerdir. Zaten onların hak ettiği cezalar veriliyor, verilecek de... Bundan en ufak kuşkunuz olmasın. Onlar, hak ettikleri cezanın en ağırıyla karşı karşıyalar. Bizim askerimiz, bu ülkenin savunması için, bu ülkenin istikbali ve geleceği için dünden çok daha güçlüdür. Çünkü içindeki ihanet şebekeleri temizlendi. Bizim asker ve polisimiz milletin hizmetindedir. Ülkenin geleceği ve savunması için hazır ve görevdedir. Bu konuda da en ufak bir kaygı olmasın. Bu yapılan reformlar, asker ve ordumuzu daha da güçlendirecek. Çünkü asker, bu milletin bağrından çıkmıştır. İhanet şebekeleri olsa olsa o üniformaların içine girmiş hainlerdir." diye konuştu.

Şimşek, artık Gaziantep'i ve Türkiye'yi daha fazla büyütmek için çalışacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dışarıdaki gafiller hangi planları yaparsa yapsın, bu millet bu ülkenin geleceği ve kardeşliğimiz için bu meydanları doldurdukça ve birlikte hareket ettikçe hak ettiği yere gelecektir. Bu ülke, dünyada önemli bir aktör olarak yoluna devam edecektir. Mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. Yıllardır bu ülkenin ne tür tehdit ve komplolarla karşı karşıya kaldığını gördünüz. Bu ülke, şükürler olsun güçlü ve dayanıklı bir şekilde yoluna devam ediyor. Artık önümüz açık. Bu darbe girişimi sonrasında daha güçlüyüz. Bu ülkede siyasi istikrarsızlık, gerilim bekleyenler avucunu yaladı ve onlar daha çok bekleyecekler."

"Bunlar İslam, Türkiye ve İstiklal Marşı düşmanı"

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya konulan mücadelenin parti ayrımı yapmaksızın herkesin ortak zaferi olduğunu belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi darbe gecesi herkesin göğsünü siper ettiğini anlatan Gül, "Bunlar herşeyi hesap ettiler ama ağzı dualı dedemin dualarını, yüreği büyük kadınlarımızı, halkı hesap etmediler. Vatandaşlarımız tankın önüne çıkarak bu darbeyi durdurdu." dedi.

Darbe girişiminde bulunan örgütün kuşkusuz terör örgütü olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bunlar tarikat ve cemaat değil, bunların dini bizim dinimiz değil. Bunlar, İslam, Türkiye ve İstiklal Marşı düşmanı olan bir terör örgütüdür. O yüzden bunlarla mücadele etmek dinimizin de gereğidir. Bu millet belki motosiklet kullanmayı bilmiyordu ama 5 dakika içerisinde tankı ele geçirip onu kullanmayı beceren bir millet. O yüzden siz, bu millete diz çöktüremezsiniz."

Türkiye'nin tek devleti ve tek bayrağı olduğunu, bunun için de herkesin kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini aktaran Gül, FETÖ destekçileri ve bu örgütün başındaki kişinin hesap vereceğini, bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini kaydetti.

Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu ülkenin gözbebeği olduğuna dikkati çekerek, "Bu yaşanan olaylarla asla TSK'yı kurumsal olarak rencide etmeyeceğiz. Bunlar TSK içine sızmış, FETÖ terör örgütüdür. O yüzden bunları temizlemek en büyük hizmettir. Biz de bu hizmeti sonuna kadar yerine getireceğiz." diye konuştu.

Diğer konuşmacılar

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da 15 Temmuz akşamı tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de askerin kıyafetini giyen, üst akla hizmet eden ve aklını şeytana satan teröristlere gereken cevabın verildiğini dile getirdi.

Dünyanın artık Türkiye'yi daha iyi tanıdığını ve daha çok korkup çekindiğini ifade eden Yerlikaya, "Yenikapı bize şunu gösteriyor: Yenikapı bize yeni gönül kapıları açtırdı. Tüm siyasi partilerimiz, sendikalarımız, STK'larımızın hepsi bir araya gelerek 'Biz biriz, diriyiz, Allah için birbirimizi seviyoruz' mesajı vermiştir." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise halkın 15 Temmuz'da bir yeni kurtuluş destanı yazdığını belirterek, herkese "Aklınızdan sakın ola darbe düşüncesini geçirmeyin. Bu millet size karşı koyar." diye mesaj verdiğini vurguladı.

Gaziantep'in darbe girişiminin ilk gününden beri alanları doldurup cuntacılara karşı birlik olduğunu belirten Şahin, o yüzden Gaziantep'in büyük kahramanlığına bir yenisini daha eklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement