Gaziantep'te Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Eğitim Protokolü İmzalandı

Gaziantep\'te Eğitim Protokolü İmzalandı

Gaziantep'te Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi arasındaki 'Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması' ve 'Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini' protokolü imzalandı.

06.08.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi arasındaki 'Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması' ve 'Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini' protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması' ve 'Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini' protokolleri imza törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı. Şehitkamil Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Şehitkamil ilçesindeki sosyal tesislerdeki 35 anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul öncesi eğitimi verecek. İmzalanan protokole göre fiziki mekanlar Şehitkamil Belediyesi tarafından, eğitim ise Milli Eğitim tarafından sağlanacak. Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediyesi'ne teşekkür ederek şöyle dedi:

"Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Şehitkamil ilçemizin eğitimine yeni bir soluk, yeni bir nefes aldırmak için bir araya geldik. Güzel heyecan dolu bir protokol imzalayacağız. Şehitkamil Belediyemizin kendi bünyesinde bulunan 35 tane sosyal tesisinde, ikili eğitim olursa 70 sınıfımızı okul öncesi eğitime kazandırmış olacağız. Böylelikle eğitime ilk noktadan yani okul öncesinden başlayarak, Şehitkamil'de okul öncesinin çağ nüfusunun tamamına yakınını okullarımıza kazandırmayla ilgili güzel bir protokole imza atmış olacağız" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise eğitime yaptıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Biz belediye olarak yalnızca belediyecilik hizmetleri değil, eğitime özellikle ağırlık vermeye önem gösteriyoruz. Daha önceden de bilindiği üzere bizler sosyal tesislerimizde okul öncesi eğitimlerimizi veriyorduk. Ancak bunun Milli Eğitim üzerinden yapılmasının daha önemli olduğunu Milli Eğitim Müdürümüzle görüştükten sonra Sayın Valimize ilettik. Sağ olsun Valimizde bu konuda bizlere destek verdiler. Fiziki mekanlar bizim tarafımızdan ama eğitim öğretimin tamamı Milli Eğitim müfredatına uygun bir şekilde olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Başkan Fadıloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yanmaz birlikte protokol imzaladı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement