Gaziantep'te "En İyi Antep Fıstığı" Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te "En İyi Antep Fıstığı" Yarışması

Gaziantep'te, Nizip Ticaret Borsasınca (NTB) "En İyi Antep Fıstığı" yarışması düzenlendi.

19.08.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Nizip Ticaret Borsasınca (NTB) "En İyi Antep Fıstığı" yarışması düzenlendi.

NTB'nin fıstık halindeki irtibat bürosunda tertiplenen yarışma, 82 çiftçi ve üreticinin katılımıyla yapıldı.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Yağmuralan Mahallesi'nden Ahmet Karakuş'ün ürünü birinci, yine aynı mahalleden Cengiz Güçlü'nün Antep fıstığı ikinci ve Mehmet Karakuş'un ürünüyse üçüncülüğü aldı.

Fıstık halinde çalışan işçiler arasındaysa "çuval kaldırma" yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada Muzaffer Aslan birinci, Mustafa Aslan ikinci, Mustafa Arıkan üçüncü oldu.

Antep fıstığı yarışmasında birinci olana 2 cumhuriyet, 1 çeyrek, ikinciye 2 cumhuriyet, üçüncü olana ise 1 cumhuriyet altını takdim edildi.

Çuval yarışmasında birinci 250 lira, ikinci 150 lira, üçüncü 100 lira ödül aldı.

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yaptığı konuşmada, Antep fıstığının adının duyulması, bilinirliğinin artırılması adına yapılan bu tür organizasyonların artırılması gerektiğini söyledi.

NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı da tarihte "kralların sofrasında yerini alan" fıstığı geleceğe taşımak ve çocuklara ve gençlere iyi tanıtmak gerektiğini söyledi.

Fıstığın ana vatanında bu yarışmayı yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Sarı, "Antep fıstığımız bizim alın terimiz. Fıstığımız bizim duamız, bereketimiz, aşımız, bizim yuvamızın neşesi ve en önemlisi geçim kaynağımız. Çiftçinin, Anadolu kadınının en önemli ürünüdür." diye konuştu.

Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan da Antep fıstığının dünyaya tanıtılması ve gerektiği değeri kazanması için ellerinden geleni yaptıklarını ve üreticinin yanında yer aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te 'En İyi Antep Fıstığı' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement