Gaziantep'te, Engelsiz İstihdam Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te, Engelsiz İstihdam Merkezi Açıldı

Merkezin kurulmasına destek sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.

16.03.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te kurulan Engelsiz İstihdam Merkezi'nin hizmete sunulduğu bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Mahallesi'nde yaptırılan Engelsiz İstihdam Merkezi hizmete açıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engellilerin iş ile ilgili başlıca sorunlarının ulaşım olduğunu belirtti.

Sosyal hayata, istihdam ve eğitim alanlarına bakıldığında, engelli sayısı kadar, engelli istihdamının yapılmadığını savunan Boyraz, "Engelliler evinden çıkmadığı zaman, istihdama kazandırılamaz, dolaysıyla üretime katkıda bulunamazlar. Bunun için böyle merkezlerin açılması oldukça önemlidir. Merkezimize katkı ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Derneğin Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise engellilerin örnek çalışmalara imza attığını belirtti.

İstihdam merkezinin açılmasında bürokratların, iş adamlarının, sanayi ve ticaret odasının, belediyelerin büyük katkısı olduğunu bildiren Kalender, şöyle devam etti:

"Bize verdikleri desteklerden dolayı başta Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Engelli istihdamında GSO ile yapılan ortak proje sayesinde, Gaziantep Valiliği ve Sakatlar Derneği olarak engelli vatandaşlarımızın yüzde 93'ne istihdam sağladık. Gaziantep bu çalışmalarla engelli kardeşlerimize sahip çıkarak, diğer şehirlere örnek oluyor. Engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından, merkezin yapımında emeği geçen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'a teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından merkezi açılışı yapıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te, Engelsiz İstihdam Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement