Gaziantep'te "Gebelik Okulu" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te "Gebelik Okulu" Açıldı

Gaziantep'te "Gebelik Okulu" açıldı.

31.08.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te "Gebelik Okulu" açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, okul için Büyükşehir Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Anne ve bebek ölümlerinin son bulması, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süresince gerekli eğitimleri alması için hayata geçirilen Gebelik Okulu Projesi kapsamında anne-bebek sağlığı dikkate alınarak sağlıklı bir gebelik ve sonrası hakkında anne adaylarına gereken eğitimler veriliyor.

Eğitimlerde, gebe ve sağlık personelinin iletişimi, üreme organları ve gebeliğin oluşumu, hamilelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, günlük yaşam, beslenme ve nutrisyonel destek, gebelik izlemleri, rutin tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler, doğum süreci, doğum ağrısıyla baş etmede ilaçsız yöntemler, doğum sonu dönem ve özellikleri, yeni doğan bakımı ve doğum sonrası gebelikten korunma konuları anlatılıyor.

Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemle ilgili bilgi sahibi olmaları, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve bilinçli doğum yapmaları konularında bilgi ve beceri kazanmasını hedefleyen projenin sonunda eğitimini tamamlayanlara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek.

Öte yandan bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezlerinden Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği araçlarla alınan anne adaylarına ayrıca sağlıkları da dikkate alınarak yemekler hazırlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Gebelik Okulu' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement