Gaziantep'te 'Hayvanları Koruma Günü' Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 'Hayvanları Koruma Günü' Kutlandı

Gaziantep\'te \'Hayvanları Koruma Günü\' Kutlandı

Gaziantep'te 'Hayvanları Koruma Günü' kutlandı Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ilkokul öğrencilerinin de katılımıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlandı.

05.10.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 'Hayvanları Koruma Günü' kutlandı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ilkokul öğrencilerinin de katılımıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlandı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi köpek barınağında düzenlenen programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, ilkokul öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Köpek barınağını gezen minik öğrenciler, barınaktaki köpek yavrularını sevdi. Ellerindeki dövizlerle barınağı gezen öğrenciler, köpekleri yakından gördü. Öğrencilerle beraber barınağı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye olarak hayvanların korunmasına özen gösterdiklerini ifade ederek, şunları dedi:

"Hayvanat bahçemizi geliştirmek, hayvanlarımızı sağlıklı ortamda yaşayabilmelerini sağlamak bizim en büyük görevimiz. Şehrimizde hayvanların sevilmesiyle ilgili çocuklarımıza hayvan sevgisi, tabiat sevgisi, doğa sevgisi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada çocuklarımızla beraberiz. Bu ortamları onlarla paylaşıyoruz. Çocuklarımızı doğayı ve hayvanları sevmeleri konusunda bilgilendiriyoruz."

TÜRKİYE'NİN İLK HAYVAN AMBULANSI HİZMETTE

Hayvan sağlığına önem verdiklerini aktaran Fatma Şahin, hayvan ambulansını hizmete sunduklarını belirterek, "Hayvan ambulansımızla acil bir durum varsa, bir yaralı varsa, bakıma muhtaç hayvanımız varsa, acil bir şekilde ambulansımız gidiyor, hayvanımıza gerekli müdahaleyi orada yapıyor, insanımıza nasıl kıymet veriyorsak, şuanda hayvanlarımızı da aynı şekilde koruyacak sistemi hayata geçirdik. Buradaki veterinerimizle, çalışma grubumuzla bu sisteme de başladık. Bu da hayvanlarımıza verdiğimiz önemi gösteriyor. Bu yaptığımız hizmet Türkiye'de ilk defa şehrimizde gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Hayvanları Koruma Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement