Gaziantep'te "Hoşgeldin Bebek" Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Hoşgeldin Bebek" Uygulaması

Şahinbey Belediyesinin başlattığı "Hoşgeldin Bebek" uygulaması kapsamında bugüne kadar 33 bin 840 aileye bebek seti hediye edildi.

24.08.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesinin başlattığı "Hoşgeldin Bebek" uygulaması kapsamında bugüne kadar 33 bin 840 aileye bebek seti hediye edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan proje kapsamında her gün iki ekip, Şahinbey ilçesinde doğum yapan anne ve bebeklerini evlerinde ziyaret ederek, aileye çocuk gelişimi, anne sütünün önemi ve aşılarla ilgili bilgiler veriliyor.

Şahinbey Belediyesi ziyaret sırasında aileye bebek takımı ve battaniye hediye ediyor. Proje başladığından beri 33 bin 840 aileye ulaşıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açıklamada, belediye olarak doğumdan ölüme vatandaşın yanında olduklarını kaydetti.

Araçlarla gün boyu yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ettiklerini aktaran Tahmazoğlu, "Yeni doğum yapan ailelere bebek sağlığı, bebek bakımı, bebeğin gelişimi, bebek güvenliği ve davranış süreçleri, bebek aşısı ve anne sütünün önemi gibi konularda bilgiler veriyoruz. Böylelikle daha sağlıklı anne ve bebeklerin gelişmesine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Hoşgeldin Bebek' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement