Gaziantep'te "İlacımı Akılcı Kullanıyorum" Resim Yarışması - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te "İlacımı Akılcı Kullanıyorum" Resim Yarışması

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından Akılcı Antibiyotik Kullanımı Projesi kapsamında "İlacımı Akılcı Kullanıyorum" konulu resim yarışması düzenlendi.

25.04.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından Akılcı Antibiyotik Kullanımı Projesi kapsamında "İlacımı Akılcı Kullanıyorum" konulu resim yarışması düzenlendi.

Yanlış, bilinçsiz ve akılcı olmayan ilaç kullanımı sorununun genç nesiller tarafından yaşanmaması ve sağlık okuryazarlığının küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Gaziantep'te bulunan ilk ve ortaöğretim öğrencilerine akılcı antibiyotik kullanımı konusunda eğitimler verildi.

Eğitimler sonunda, öğrencilerden aldıkları eğitim çerçevesinde zihinlerindeki akılcı ilaç kullanımını resmetmeleri istendi. Çocukların gözünden akılcı ilaç kullanımının canlandırıldığı resimler alanında uzman bir komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, yapılan çalışmaların güzel sonuçlar doğurduğunu ve Gaziantep'in bu olumlu çalışmalar neticesinde antibiyotik kullanımında gerilemeye başladığını dile getirdi.

Antibiyotiklerin hem kimyasal hem de hastalık etkeni olan mikroorganizmalara karşı savunma silahları olduğunu ifade eden Yazı, antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımının vücudun düşmanı olan mikroorganizmalara karşı vücudu savunmasız bıraktığını belirterek şunları kaydetti:

"Gaziantep Salık Müdürlüğü olarak çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Hem ülke ekonomisine hem insan sağlığına zararları olan gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sağlık okuryazarlığını küçük yaşlarda kazandırarak sağlık bilincinin geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Düzenlediğimiz resim sergisiyle anlıyoruz ki hedefimize Gaziantep olarak adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda bizlere yaptığımız bu çalışmalarda destek veren Şahinbey Belediyemize ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel de böyle güzel bir projede belediye olarak proje ortağı olmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Bilinçsiz ilaç kullanımının ciddi boyutlarda olmasına rağmen gençlerin bunun bilincinde olarak çok güzel resimlerle bunu izah ettiklerinin ve birinci ile sonuncunun dahi bu bilinçte olmasının çok önemli olduğunu belirterek her zaman böyle projelere destek vereceklerini söyledi.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise projenin başlangıç olduğunu ve diğer okullarda da aynı yönerge ölçeğinde çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.

Konuşmaların sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'İlacımı Akılcı Kullanıyorum' Resim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement