Gaziantep'te Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

30.09.2014 18:17  Güncelleme: 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

İtfaiye Haftası dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda yapılan tatbikatta, senaryo gereği kullanılmayan bir otomobilde mahsur kalan bir kişi yaralanarak sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araçtan çıkartılan yaralı, sağlık görevlileri tarafından ambulans taşındı. Tatbikatta, yaralının yakınları olan bir kadın ile erkeğin ağlaması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Senaryo gereği bir evde çıkan yangında ise mahsur kalan kişi kurtarılarak, yangın söndürüldü. Çevrede toplananların dikkatle izlediği tatbikat sonrası Türk bayrağı açıldı.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Ekim-1 Eylül tarihlerinin "İtfaiye Haftası" olarak kutlandığını anımsattı.

Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Yılmaz, "Amacımız cana ve mala gelecek zararları azaltmak, mümkünse olmamasını sağlamak için de eğitimler, denetimler yoluyla halkımızın, öğrencilerimizin ve personelimizin bilinçlenmesi ve duyarlı olmasını sağlamak. Gaziantep itfaiyesi, Fırat'tan Amanos Dağlarına kadar hemşehrilerimizin emrindedir" ifadelerini kullandı.

Halkı bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Yılmaz, "Hedef, daha huzurlu, güvenli Gaziantep oluşturmak. Bunun için de gece gündüz çalışacağız" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement