Gaziantep'te Katı Atık Transfer İstasyonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Katı Atık Transfer İstasyonu Açıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde inşa edilen katı atık transfer istasyonunun açılışı yapıldı.

20.03.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde inşa edilen katı atık transfer istasyonunun açılışı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), ABD Nüfus, Sığınmacılar ve Göç İdaresi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bölgede "Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması" projesi kapsamında İslahiye Fevzipaşa Mahallesi'nde yaptırılan katı atık transfer istasyonunun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene, ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, UNDP Türkiye Direktörü Claudio Tomasi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım ile İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da katıldı.

Specht, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şu anda dünyanın en büyük mülteci barındıran ülkesi olduğunu dile getirerek, Birleşmiş Milletler, sivil toplum kuruluşları ve diğer organizasyonların katkılarıyla bu krizi en iyi yöneten ve en iyi katkı sağlayan ülkenin de Türkiye olduğunu söyledi.

Geçen 6 yılda Suriyelilere yardımlarını esirgemeyen Türk hükümetine teşekkür eden Specht, "Mültecilere ev sahipliği yapmak hususunda sorumluluk sahibi olan ve elini taşın altına koyan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ve diğer topluluklara özellikle teşekkürü bir borç biliriz." dedi.

Tesisin hayırlı olmasını dileyen Specht, ABD'nin bu gibi altyapı projelerine katkı sağlamaya, destek olmaya devam edeceğini, başka projelerin de hayata geçirileceğini ifade etti.

UNDP Türkiye Direktörü Tomasi de projeye destek veren ortaklara teşekkür etti.

Atık istasyonunun bölgeye olumlu katkılar sunacağını belirten Tomasi, tesisin hayırlı olmasını diledi.

İslahiye Belediye Başkanı Vural ise 66 bin nüfuslu ilçede 50 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, "Bu bizim için onur ve şereftir ama bizim asıl isteğimiz evlerine dönmeleri, kendi topraklarında, yurtlarında, barış, huzur ve mutluluk içinde yaşamalarıdır." diye konuştu.

Genel Sekreter Köken de Nurdağı ve İslahiye ilçelerine hizmet sunacak katı atık tesisinin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Vural, konuklara İslahiye biberi ve yöresel salça hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Katı Atık Transfer İstasyonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement