Gaziantep'te Küçük Çocuğa Cinsel İstismarın Zanlıları Türk Vatandaşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Küçük Çocuğa Cinsel İstismarın Zanlıları Türk Vatandaşı Çıktı

Gaziantep’te dün meydana gelen küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar olayının zanlılarının Suriyeli oldukları iddiası ortalığı karıştırdı.

29.08.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te dün meydana gelen küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar olayının zanlılarının Suriyeli oldukları iddiası ortalığı karıştırdı. Vatandaşların tepkisini çeken olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, Türk vatandaşı oldukları öğrenilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün Güllüce Mahallesi'nde meydana gelmişti. Ailesiyle birlikte taziye için gittiği mahallede kaybolan 4 yaşındaki M.B.K. adlı çocuk, babaannesi tarafından cinsel istismara uğramış halde bulundu. Babaannenin geldiğini görüp kaçan ve cinsel istismarın şüphelisi olduğu iddia edilen 4 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaçan zanlıların Suriyeli olduğu iddia edilirken, küçük çocuk tedavi için hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olay nedeniyle mahallede yaşayan bazı vatandaşlar Suriyelilere tepki gösterdi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polisler, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla İ.H.K. (17) ve M.K. (15) adlı şahısları gözaltına aldı. Yakalanan zanlıların Suriyeli değil, Türk vatandaşı oldukları açıklanırken, diğer 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği olayla ilgili bir açıklama yaptı. Cinsel istismar zanlısı olarak 2 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, istismarın Suriyeliler tarafından değil Türk vatandaşı olduğu öğrenilen şahıslar tarafından gerçekleştirildiği dile getirildi.

Valiliğin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz Şehitkamil ilçesi Göllüce Mahallesi 87 Nolu Sokak içerisinde 28 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen çocuğun cinsel istismarı olayıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz Ahlak Büro Amirliği görevlilerinin yaptığı çalışmalarda; 2012 doğumlu mağdur M.B.K. isimli şahsa cinsel istismarda bulundukları tespit edilen İ.H.K. (1998 Doğumlu) ve M.K. (2000 Doğumlu) isimli şahıslar 29 Ağustos 2015 günü saat 01.15 sıralarında yakalanmışlardır. Yakalanan iki şüpheli olayın mağdurunun babaannesi ve mağdur tarafından teşhis edilmişlerdir. Bahse konu şüpheliler Türk vatandaşı olup, olayda bulunan diğer firari şüpheliler ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yakalanan şüpheliler adli işlemlerinin yapılması için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmişlerdir" ifadelerine yer verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Küçük Çocuğa Cinsel İstismarın Zanlıları Türk Vatandaşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement