Gaziantep'te "Laparoskopik Üroloji" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Laparoskopik Üroloji" Anlatıldı

Gaziantep'te, Türkiye genelinden üroloji hekimlerinin katılımıyla, "Laparoskopik üroloji" eğitim toplantısı düzenlendi.

01.03.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Türkiye genelinden üroloji hekimlerinin katılımıyla, "Laparoskopik üroloji" eğitim toplantısı düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve üniversitenin işbirliğinde hastanede düzenlenen toplantının açılışında, akademik çalışmalara ve sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirtti.

Bilginin paylaştıkça çoğalacağına işaret eden Sınav, "Bizim medeniyetimizde 16. yüzyıldan bu yana üniversiteler ders veren kurumlar olarak anlaşılır. Üniversitelerde öğretmen gelir ders verir. Halbuki eğitim öğretim üniversitenin 3 fonksiyonundan birisidir. Üniversitenin birinci fonksiyonu bilim üretmektir. İkincisi eğitimdir, yeni şeyler öğrenip onu dışarıyla paylaşmaktır" dedi.

Yurt dışında çalışmalarına devam eden Türk bilim insanlarını getirip halka, öğrencilerimize, doktorlarıa yönelik toplantı ve konferans düzenlemek için bütçe ayırdıklarını dile getiren Sınav, bu doğrultuda çalışmaların, eğitim ve organizasyonların devam ettiğini ifade etti.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Hatem Kazımoğlu da verilen destek için SANKO Üniversitesi ile Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin teşekkür etti.

Memorial Ataşehir Üroloji Bölümü ve Minimal İnvaziv Robotik Cerrahi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru ise düzenlen eğitim toplantısının Gaziantep'te gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kapalı sistem laparoskopik ve robotik böbrek, idrar kesesi ve prostat ameliyatlarının günümüzde artık açık cerrahinin yerini aldığına dikkati çeken Erdoğru, "Vücuda açılan ufak deliklerden gerçekleştirilen bu tekniklerde ameliyat alanı 15 kat büyütülerek, görülür ve kanama olmadan operasyon gerçekleştirilir. Hastaya, hızlı ve ağrısız iyileşmeyle birlikte kozmetik avantajlar sunar" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Uzmanları Opr. Dr. Hatem Kazımoğlu ve Opr. Dr. Mehmet Mercimek, toplantı salonundan canlı yayınla katılımcılar tarafından izlenen laparoskopik nefrektomi (kapalı böbrek) ameliyatı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Laparoskopik Üroloji' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement