Gaziantep'te Mavikent Konutlarına Yoğun Başvuru - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Mavikent Konutlarına Yoğun Başvuru

Gaziantep\'te Mavikent Konutlarına Yoğun Başvuru

Gaziantep'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verilmesi için yaptırılan Mavikent konutlarının kayıtlarına başlandı.

21.05.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verilmesi için yaptırılan Mavikent konutlarının kayıtlarına başlandı. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Şahinbey Belediyesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Şahinbey Belediyesi, Mavikent Konutları 4'üncü etap için kayıt almaya başladı. Kayıtların ilk gününde binlerce vatandaş ev sahibi olmak için belediyeye akın etti. Sabahın erken saatlerinde belediye hizmet binasına gelmeye başlayan vatandaşlar, aldıkları sıra numaralarıyla kayıt bürosuna 10'ar kişilik gruplar halinde alındı. Burada form doldurarak başvuru yapan vatandaşların 30 Haziran'a kadar başvuru yapabilecekleri bildirildi.

Kayıt için sıra bekleyen vatandaşların yanına gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, amaçlarının ilçede yaşayan tüm vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Mavikent Konutları 4'üncü etapta yapılacak bin konuttan sonra aynı bölgede bin konutluk 5'inci etabı başlatacaklarını belirten Tahmazoğlu, "Mavikent Konutlarında daha önce 2 binin üzerinde ailemizi ev sahibi yaptık. O zaman ev sahibi olmak için konutlarımıza 12 bin kişi başvurmuştu. Talebin yoğun olmasıyla birlikte vatandaşlarımıza konutların devamının geleceğini söylemiştik. Bugün de yeni konutlarımız için kayıt almaya başladık. Konut yapımımız sadece burasıyla sınırlı değil. Özdemirbey Caddesi üzerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında yaptığımız Çamlıca Konutları da satışa çıktı. Buradan isteyen ev sahibi olabilir. Yine 702 konuttan oluşan Yeşilvadi Konutları yakın zamanda satışa çıkacak. Yılsonuna kadar Perilikaya ve Yazıcık Konutları da tamamlanarak satışa çıkacak. İlçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Şahinbey- Polateli sarasında yapılacak organize sanayi bölgesinde 250 bin kişinin yaşayacağı konut alanı oluşturuyoruz" diye konuştu.

Sırada bekleyen vatandaşlara megafonla seslenen Başkan Tahmazoğlu, konut kayıtlarının 30 Haziran tarihine kadar süreceğini ifade ederek farklı günlerde de kayıt yaptırabileceklerini ifade etti. 2+1 olarak yapılacak bin konut için başvuru yapan ve şartları uyan aileler arasında kura çekileceği, ismi çıkanların daha sonra belirlenecek uzun vadede uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma fırsatı yakalayacağı bildirildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Mavikent Konutlarına Yoğun Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement