Gaziantep'te "Milli İstihdam Seferberliği" Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te "Milli İstihdam Seferberliği" Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve TOBB koordinasyonunda başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işverenlerin yararlanacağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

21.02.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve TOBB koordinasyonunda başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işverenlerin yararlanacağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, işverenlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı çağrıyla başlayan Milli İstihdam Seferberliği'ni desteklediklerini belirtti.

Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"GTO olarak 17 bin üyemizi de 'istihdama artı bir değer de sen kat' diyerek bu seferberliğe destek olmaya çağırıyoruz. Bu seferberliği başarıyla sonuca ulaştırabileceğimiz konusunda tüm üyelerimize sonsuz güven duyuyorum. Gaziantep'in bu seferberlikte önder olma potansiyeli var. Gaziantep, ülkenin en fazla ihracat yapan 5'inci ili. Gayri safi yurt içi hasıla sıralamasında 10'uncu il. En fazla istihdam sağlayan 9'uncu il. Yani şehrimizin bu işi başaracak potansiyeli mevcut. Gaziantep'e bu seferberlikte ilk 5'te yer almak yakışır."

Bu seferberlikte devletin işvereni yalnız bırakmadığını vurgulayan Hıdıroğlu, "Devlet, işverene 'nasıl yaparsan yap, yeter ki birini işe al' demiyor. Aksine işverene çok ciddi teşvikler sunuluyor. Devletle işveren arasında bir işbirliği var. Kamu ve özel sektör işbirliğiyle işsizliğin azaltılması, iç ticaretin canlandırılması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun ise, Gaziantep'teki işverenlerin yararlanabileceği 10 farklı istihdam teşviki olduğuna işaret etti.

İldeki istihdam sayısının da 395 bin 275, iş yeri sayısınınsa 31 bin 884 olduğunu belirten Uzun, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında devletin "ücretini öde gerisi bizden" dediğini ifade etti.

Uzun, teşvikten yararlanabilmek için gerekli şartlara dikkat çekerek, "İşverenlerin teşvikten yararlanabilmesi için öncelikle aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içerisinde vermesi lazım. Öte yandan, sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması, SGK'ye prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması veya borcunu yapılandırmış ya da taksitlendirmiş olması aranan diğer şartlar." açıklamasında bulundu.

SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman da, katılımcıları işverenlerin teşvikten yararlanabilmesi için uygulaması gereken prosedürler hakkında bilgilendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te 'Milli İstihdam Seferberliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement