Gaziantep'te Pkk/kck Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Pkk/kck Operasyonu

Gaziantep'te kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması üyesi şüpheli yakalandı.

21.09.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması üyesi şüpheli yakalandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütünün üst yönetimi tarafından, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın hayatından endişe edildiği ve herhangi bir haber alınamaması durumunda Türkiye genelinde başkaldırı tarzı şiddet eylemleri düzenlemeleri yönünde talimatlar verildiğinin belirlendiği bildirildi.

Kurban Bayramı öncesinde örgütün gençlik yapılanması üyesi Ümit D'nin kentteki kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere binalara ve araçlara el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişek atma, yol kapatma ve kolluk görevlilerine yönelik ateşli silah kullanma tarzı eylem hazırlığında bulunduğu yönünde bilgiye ulaşıldığı belirtilen açıklamada, düzenlenen operasyonda şüphelinin çok sayıda molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerle gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, zanlının emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Bu arada, operasyonda kullanıma hazır 37 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan 13 boş şişe, 3,5 litre benzin, 22 yüz maskesi, bir çift eldiven ve örgütsel içerikli pankart ele geçirildiği bildirildi.

Gaziantep'teki okula molotofkokteylli saldırı

Gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı

Gaziantep'te bir ilkokul binasına molotofkokteylli saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi Mahallesindeki Hatice Karslıgil İlköğretim Okuluna 18 Eylül'de yüzleri maskeli şahıslar tarafından molotoflu saldırıda bulunulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda terör örgütü PKK/KCK'ya destek verdiği belirlenen 3 kişinin kısa sürede yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, şüphelilerden birinin tutuklandığı, 2'sinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Gaziantep\'te Pkk/kck Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Pkk/kck Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement