Gaziantep'te, 'Şehirlerde İnsani Eylemler' Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te, 'Şehirlerde İnsani Eylemler' Çalıştayı

Gaziantep\'te, \'Şehirlerde İnsani Eylemler\' Çalıştayı

Gaziantep'te, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 'Krizle Mücadele Eden Şehirlerde İnsani Eylemlerin Geliştirilmesi' çalıştayı düzenlendi.

18.04.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 'Krizle Mücadele Eden Şehirlerde İnsani Eylemlerin Geliştirilmesi' çalıştayı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya; Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, uluslararası yardım kuruluşu IMPACT Initiatives Kıdemli Program Yöneticisi Megan Passey ve davetliler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Fatma Şahin, dünyanın büyük bir sınavdan geçtiğini belirtti. Kentte güvenlik sorunu olduğuyla ilgili uluslararası medyada algı oluşturulmaya çalışıldığını ve bundan rahatsız olduklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Maalesef biz bu kadar büyük gayretler göstermemize rağmen uluslararası basının yaptığı negatif haberlerden dolayı halkımızın büyük fedakarlığıyla bu götürdüğü süreçte sanki bu şehirde ciddi bir güvenlik sorunu var gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa Valimiz, Emniyet Müdürlüğümüzden aldığınız rakamlarda güvenlikle ilgili sorunun yüzde 4'lerde olduğunu ve bunun yarısından çoğunun da Suriyeli mültecilerin kendi aralarında yaşadığı sorun olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla biz bu tür negatif haberlerden rahatsızız. Gurme turizmi, kültür turizmi adına hedeflerimiz var. Biz hep şunu diyoruz; bu şehir, dünyanın herhangi bir şehri kadar güvenlidir ve terörle mücadele dünyanın en büyük sorunudur. Küreselleşme, sınırların kalktığı bir dünyada 'Bu şehir güvenli', 'Bu şehir güvensiz' şeklinde bir ayrımcılığı, Brüksel ve Paris'i de hatırladığınızda doğru bir yöntem olmadığı gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Yanlış yöntemlerle de doğru sonuca ulaşılamayacağını ifade etmek istiyorum."

Çalıştay, insani eylemlerin geliştirilmesine ilişkin konuların görüşüldüğü oturumlarla devam etti.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te, 'Şehirlerde İnsani Eylemler' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement