Gaziantep'te, Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te, Şehitler Törenle Anıldı

Gaziantep\'te, Şehitler Törenle Anıldı

Gaziantep'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle Şehitlik'te tören düzenlendi.

18.03.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle Şehitlik'te tören düzenlendi.

Asri Mezarlık içerisinde bulunan Şehitlik'te düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, bürokratlar, asker, polis, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Askerlerin saygı atışı yaptığı törende Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitlik defterine, "Bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimiz. 18 Mart sabahında sizlere olan şükran duygularımızı ifade etmek üzere manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılını kutlarken sizleri bir kez daha minnetle anıyoruz. Vatan vazife bayrak uğruna en değerli varlıklarımız olan canlarınızı vererek, şahadet mertebesine ulaştınız. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzu canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlikte ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz, gönüllerimizde sürekli yaşayacaksınız. Sizlerin kahramanlığı mücadele azmi ve cesareti bizlere her zaman geleceğe emin adımlarla yürüme gücü verecektir" diye yazdı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okunan törende daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarını dolaşarak karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Vali Ali Yerlikaya, 1996'da Güneydoğu'daki çatışmada şehit Ahmet Doğan'ın babası Hacı Ali Doğan'ın elini öptü. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te, Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika


Advertisement