Gaziantep'te Silahları Bırakıp Kaçan PKK ve Hizbullah Üyeleri Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Silahları Bırakıp Kaçan PKK ve Hizbullah Üyeleri Aranıyor

Gaziantep\'te Silahları Bırakıp Kaçan PKK ve Hizbullah Üyeleri Aranıyor

Gaziantep'te, güvenlik güçlerinin şüphelenerek takibe aldığı araç, bir süre sonra terk edilmiş olarak bulundu.

03.03.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, güvenlik güçlerinin şüphelenerek takibe aldığı araç, bir süre sonra terk edilmiş olarak bulundu. Aracın içinde kredi kartları, arazide ise 3 makinalı tabanca bulundu. Tabancalara el koyan jandarma, Hizbullah üyesi olduğu belirlenen araç sahibi ile PKK üyesi olduğu belirlenen kredi kartı sahibinin bulunması için çalışma başlattı.

Nurdağı- İslahiye karayolunda denetim yapan jandarma ekipleri durumundan şüphelendikleri M.B. adlı kişiye ait aracı durdurmak istedi. Ancak, sürücü durmayarak kaçtı ve jandarma kovalamaca sonunda aracı İslahiye'nin Yukarı Bilenler Mahallesi'nde terk edilmiş olarak buldu. Araçta yapılan incelemede R.A. adına kredi kartları ile 3 şarjör ve 1 dipçik bulan jandarma, çevrede yaptığı aramada ise araziye atılı 3 makinalı tabanca ile 6 şarjör daha buldu.

PKK VE HİZBULLAH ÜYESİ ÇIKTILAR

Arazide bulunan silahların araçtan atıldığı ve içinde bulunan kişi ya da kişilerin de başka bir araçla kaçtığını tahmin eden jandarma, çok yönle soruşturma başattı. Jandarmanın yürüttüğü soruşturmada terk edilmiş aracın sahibi olan ve bulunamayan M.B.'nin 'Hizbullah terör örgütü' üyesi olduğunu saptadı. Soruşturma sırasında ayrıca araçta bulunan kredi kartının sahibi olan ve ulaşılamayan R.A.'nın ise 'PKK terör örgütü üyesi' olduğu ortaya çıkarıldı. Akrabalarının da PKK ve Hizbullah üyesi olduğu ortaya çıkarılan her iki isme de şu ana kadar ulaşamayan jandarma, M.B. ve R.A.'nın bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olaya ilişkin Gaziantep Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Olayda adın geçen isimlerin yakalanmasına yönelik tahkikatın sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce gerçekleştirilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında M.B. isimli şahsa ait (34 ZZ ....) plakalı araçtan şüphelenilmesi üzerine takibe alınan araç terk edilmiş, araçta yapılan aramada R.A. isimli şahsa ait muhtelif kredi kartları, 3 adet şarjör, 1 adet dipçik ele geçirilmiştir. Ayrıca, yapılan arazi tarama sonucu araç yakınında 3 adet makinalı tabanca ve 6 adet şarjör bulunmuştur. Şahısların İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan takip sonucu başka bir araca binerek uzaklaşmış olabilecekleri anlaşılmıştır. M.B. isimli araç sahibi ve R.A. isimli şahısların Hizbullah Terör Örgütü ve PKK Terör Örgütü ile ilişkili akrabalıklarının bulunduğu tespit edilmiştir. Adı geçen şahıslar hakkında takibat devam etmektedir." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Silahları Bırakıp Kaçan PKK ve Hizbullah Üyeleri Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement