Gaziantep'te Son 2 Yılda Işid'e Gitmek İsteyen 471 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Son 2 Yılda Işid'e Gitmek İsteyen 471 Kişi Yakalandı

Gaziantep'te, son 2 yılda Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katılmak isteyen 47 ülke vatandaşı 471 kişi yakalanırken 45'i de tutuklandı.

26.03.2015 12:14  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, son 2 yılda Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katılmak isteyen 47 ülke vatandaşı, 173'ü Türk 471 kişinin yakalandığı ve bunlardan yabancı uyruklu 45'inin tutuklandığı bildirildi.

Gaziantep'te güvenlik güçleri son 2 yılda çeşitli ülkelerden gelerek, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek isteyen, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 471 kişiyi yakaladı. Yakalananlardan 173'ü Türk 269 kişi hakkında 'Terör örgütüne üye olma' suçundan adli işlem yapıldı. Polis ve jandarma sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan 269 kişiden yabancı uyruklu 45'i tutuklandı, 173 Türk serbest bırakıldı, 51 yabancı ise sınır dışı edildi. Bu süreçte güvenlik güçlerince yakalanan ve haklarında idari işlem yapılan diğer 202 kişi de sınır dışı edildi.

47 ÜLKEDEN 471 KİŞİ YAKALANDI

Adı duyulmamış ülkelerden de gelen ve sınırı geçemeden yakalanan 471 kişinin vatandaşı oldukları ülkeler de şaşırttı. Adı duyulmamış ülkelerden AB üyesi ülkelere kadar her yerden IŞİD'e katılmak isteyenler arasında Türklerin ardından en çok yakalananların ise Rus uyruklu olduğu görüldü.

Gaziantep'te son 2 yıl içerisinde IŞİD'e katılmak isterken yakalanan kişi sayısı ve ülkeleri ise şöyle:

173 Türkiye, 59 Rusya, 51 Suriye, 18 Endonezya, 17 Doğu Türkistan, 12 Güney Afrika, 11 Almanya, 10 Kazakistan, 9 Mauritius, 8 Özbekistan, 8 Libya, 8 Avusturya, 7 Fas, 7 Fransa, 6 Ürdün, 5 Tacikistan, 5 Suudi Arabistan, 4 Makedonya, 4 Kırgızistan, 4 Kuveyt, 4 Tunus, 4 Azerbaycan, 3 Türkmenistan, 3 Trinidad And Tobago, 3 Maldivler, 3 Venezuela, 2 Çin, 2 İtalya, 2 Bosna Hersek, 2 Pakistan, 2 Belçika,1 Filistin, 1 Nijerya, 1 Kanada, 1 Irak, 1 Portekiz, 1 Ukrayna, 1 Norveç, 1 İsveç, 1 İspanya, 1 Hollanda, 1 Mısır, 1 Bahreyn, 1 Afrika, 1 Bangladeş, 1 Gürcistan vatandaşı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Son 2 Yılda Işid'e Gitmek İsteyen 471 Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • (ANKARA) Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 (ANKARA) Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık
    19:40 MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık

    Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP'nin Kütahya'da en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde aldığını belirtti. Alıç, seçim sonuçlarının partinin uzun süren çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    19:38 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayında, 3 şüpheli gözaltına alındı. Soygunu gerçekleştiren iki kişi, altınlarla birlikte taksiyle kaçarken çarptıkları fiziksel engelli bir kadına hafif yaralanmalar verdi. Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda şüpheliler yakalandı. Giresun Valisi, olayın faillerinin yakalandığını ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi
    19:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ilçedeki 5 ahırın ve Yozgat'ta 2 katlı bir evin etkilendiğini bildirdi. Ekipler saha tarama çalışmalarına devam ediyor.

  • İranlı Şüpheli, Taksiciyi Öldürdüğünü İtiraf Etti
    19:31 İranlı Şüpheli, Taksiciyi Öldürdüğünü İtiraf Etti

    İstanbul'da bir taksiciyi öldüren İranlı şüpheli, savcılıktaki ifadesinde olayın detaylarını anlattı. Şüpheli, tartışma sonucunda sinirlenerek taksicinin üzerine bıçakla saldırdığını ve daha sonra para çalmak için aracı kullanmaya devam ettiğini itiraf etti.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.


Advertisement