Gaziantep?te Suriyeli Yetimler İçin Eğlence Programı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep?te Suriyeli Yetimler İçin Eğlence Programı

Gaziantep?te Suriyeli Yetimler İçin Eğlence Programı

Gaziantep'te Suriyeli yetimler için eğlence programıGAZİANTEP'te, 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla Bülbülzade Vakfı ve Şam Yetimler Derneği işbirliğiyle Suriyeli yetimlere yönelik eğlence programı düzenlendi.

12.04.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Suriyeli yetimler için eğlence programı

GAZİANTEP'te, 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla Bülbülzade Vakfı ve Şam Yetimler Derneği işbirliğiyle Suriyeli yetimlere yönelik eğlence programı düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Suriyeli çocuklar, gönüllerince eğlendi. 500 Suriyeli yetimin katıldığı etkinlikte, çocuklar Arapça şarkılar okudu ve sahnede oyunlar oynadı.

Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu Başkanı Hatice Sohbet, yetim çocukları sevindirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Sohbet, şöyle dedi:

"7 milyarı aşan dünya nüfusunun 2.2 milyarını çocuklar oluşturuyor. Bu çocuklardan ise sadece Suriye'de 400 bini anne veya babası olmayan yetim çocuklar. Onların yüzlerinde tebessüm oluşturmaya özen gösteriyoruz. Kaderine terk edilen hemen her yetim çocuk; organ mafyası, insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği gibi tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Dünya genelinde yetimlerle ilgili ciddi politikaların geliştirilmesi gerekiyor. Dünya genelindeki yetim çocukların büyük çoğunluğu İslam coğrafyasında bulunuyor."

Şam Yetimleri Derneği görevlisi Muhammed Rewi ise Halep'te 70 bin, Suriye genelinde de 400 bin yetim olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep?te Suriyeli Yetimler İçin Eğlence Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement