Gaziantep'te Tarihi Anıt Mezarlar Turizme Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Tarihi Anıt Mezarlar Turizme Kazandırıldı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde bulunan Roma dönemine ait üç tarihi anıt mezarın turizme kazandırıldığını söyledi.

03.05.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde bulunan Roma dönemine ait üç tarihi anıt mezarın turizme kazandırıldığını söyledi.

Erdoğan, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve bir grup partiliyle Elif, Hisar ve Hasanoğlu mahallelerini ziyaret etti.

Restorasyon çalışması tamamlanan anıt mezarları inceleyen Erdoğan, Roma döneminden kalma bir kısmı tahrip olmuş üç anıt mezarın turizme kazandırılması amacıyla Araban Belediyesi'nin hazırladığı projenin tamamlandığını belirtti.

Proje kapsamında Gaziantep Valiliği Kültür Varlıkları Fonu'ndan da kaynak aktarıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Araban ilçesine bağlı Elif, Hasanoğlu ve Hisar mahallelerinde bulunan anıt mezarlar turizme kazandırıldı. Restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla bölgeye yerli ve yabancı turistler de gelmeye başladı. Yine Roma döneminden kalma tarihi Septimius Severus köprüsünde de restorasyon çalışması yaparak turizme kazandıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Tarihi Anıt Mezarlar Turizme Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement