Gaziantep?te ?troya? Gösterisi Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep?te ?troya? Gösterisi Büyüledi

Gaziantep?te ?troya? Gösterisi Büyüledi

Gaziantep'te 'Troya' gösterisi büyüledi Gaziantep Üniversitesi'nde sahne alan ve genel sanat yönetmenliğinin Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Troya' gösterisi izleyenleri büyüledi.

26.02.2016 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 'Troya' gösterisi büyüledi

Gaziantep Üniversitesi'nde sahne alan ve genel sanat yönetmenliğinin Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Troya' gösterisi izleyenleri büyüledi.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Troya' gösterisine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğretim görevlileri, öğrenciler ve sanat severler katıldı. Genel sanat yönetmenliğinin Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Troya' gösterisini izleyenler, gösteriye hayran kaldı. 90 dansçının sahne aldığı ve bin 200 kostüm kullanılan gösteri ayakta alkışlandı.

Gösteri öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Erdoğan, 'Troya'nın 98 ülkede gösteri yaptığını belirterek şöyle dedi: "15'inci yıldönümü etkinlikleri devam ediyor, tüm Türkiye turnesi kapsamında, birçok yere gittik. Şimdi Gaziantep'teyiz. Gaziantep'e bu sene üçüncü gelişimiz. Gaziantep bizim açımızdan önemli bir yer. Sayın rektörümüz ve bakanımızın girişimleriyle bu üniversite içine yapılan bu yeni salonun açılışını yapıyoruz. Bu salon Türkiye'deki en güzel salon. Dünyadaki en güzel salonlardan biri. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum, çünkü dünyadaki bütün salonlarda oynadık, bu salon muhteşem bir kazanım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada oynamak bizim için onuru verici olacak. Troya gösterisi Anadolu Ateşi'nin en büyük projesi. Bugüne kadar birçok ülkede sahne aldı, kostümü ile ödül almış bir proje. Bin 200 parça kostüm var, gerçek silahlar ve kılıçlar kullanılıyor. Savaşlar canlandırılıyor. Burada şuan 90 dansçı var. Troya gösterisi buradan sonra Umman'a gidecek. 98 ülke, 300'den fazla şehir 40 milyonun üzerinde seyirciye gösterimizi sunduk."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep?te ?troya? Gösterisi Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement