Gaziantep'te Turizm ve Sağlık Protokolleri - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Turizm ve Sağlık Protokolleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kenti küresel ölçekte tanıtacak "Gaziantep Küresel Marka Şehir" ile 40 ailenin bebek sahibi olmasını öngören "Tüp bebek desteği" projelerinin protokolleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla imzalandı.

26.06.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kenti küresel ölçekte tanıtacak "Gaziantep Küresel Marka Şehir" ile 40 ailenin bebek sahibi olmasını öngören "Tüp bebek desteği" projelerinin protokolleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Konukoğlu'nun katılımıyla düzenlenen imza töreninde, belediye olarak toplumun her kesimine hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle kadınların kendisinden istediği en önemli şeylerden bir tanesinin tüp bebekle ilgili destek olduğunu anlatan Şahin, bakanlık yaptığı dönemde özel bir hastaneyle yaptıkları protokolle 900 aileye tüp bebek desteği sağladıklarını ifade etti.

Şahin, çocuk sahibi olamayan ailelerin sorunlarına çözüm noktasında Gaziantep'e tüp bebek merkezi açılması için Sağlık Bakanlığı ile çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, bu merkez kurulana kadar tüp bebek merkezi olan hastanelerden destek alacaklarını vurguladı.

Bu kapsamda Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi  ile "Tüp bebek desteği Projesi"ni hayata geçireceklerini anlatan Şahin, "Burada özellikle en alt gelir grubunda, bebek sahibi olamayan ailelere Sanko Hastanesi üzerinden destek vereceğiz. 2015 yılı sonuna kadar 24-40 yaş arasında, sosyal güvencesi olan, alt gelir grubundan 40 ailenin Sanko Hastanesi'nde tüp bebek tedavisi görecek. Başvurular belediyeye yapılacak. Şartları uyan kişiler hastaneye yönlendirilecek. Tedavileri için hiçbir ücret ödemeyecekler" diye konuştu.

Söz konusu protokol, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Konukoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin tarafından imzalandı.

Turizm protokolü

Şahin, Gaziantep'in turizm konusunda öneli bir potansiyeli olduğuna işaret ederek, bu yüzden küresel olarak tanıtım faaliyetine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Turizm anlamındaki kentin tüm değerlerini dünyaya anlatma zamanının geldiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bununla alakalı çok önemli bir proje yaptık ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan cazibe merkezi olarak destek istedik. Genel Sekreterimiz ve Sayın Valimizin başkanlığında toplandık. Turizm pastasından daha fazla nasıl istifade ederiz konusunu ele aldık. Bununla ilgili çok önemli bir çalışmanın altyapısını oluşturduk."

Konuşmaların ardından turizm tanıtma projesinin protokolü Vali Yerlikaya ile Şahin tarafından imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Turizm ve Sağlık Protokolleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement