Gaziantep'te "Uluslararası Kongre Merkezi" Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te "Uluslararası Kongre Merkezi" Kurulacak

Gaziantep\'te "Uluslararası Kongre Merkezi" Kurulacak

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep’te Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi ve Turizm Ziyaretçi Bürosu açılacak.

10.01.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep'te Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi ve Turizm Ziyaretçi Bürosu açılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi ve Turizm Ziyaretçi Bürosu" kurulması için çalıştay gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bahriye Üçok Salonu'ndaki çalıştayda kentin turizm açısından gelişmesi ve kalkınması için önemli alt yapı çalışması yaptıklarını söyledi. Değişen ve büyüyen dünyanın uluslararası ticaret ve küreselleşme konusunda yeni vizyonlar üretmek, şehirleri, bölgeyi, ülkeyi cazibe merkezlerini artırmak gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Yaptığımız araştırmalarda toplam turizm gelirlerinin üçte birinin kongre merkezleri ve kongre turizmi üzerinden gittiğini ve dünyada 21 milyon insanın yalnızca kongre merkezi ve kongre turizmi için hareket ettiğini görüyoruz. Bu sayı deniz turizmine göre kişilerin harcadığı ücretler veya kişilerin satın alma kalitesine baktığınız zaman o şehre, o bölgeye bıraktığı katma değer çok daha yüksek. O yüzden biz bunun üzerinden neler yapabiliriz diye baktığınız zaman bunun çok ciddi bir altyapı, pazarlama, teknolojik ihtiyaçlar gibi ciddi bir uzmanlık işi olduğunu gördük. Bu konuda TÜRSAB'ın büyük bir başarı hikayesi var."

Türkiye'nin kongre turizmine bakıldığında yüzde 70'inin İstanbul ağırlıklı olarak yapıldığını belirten Şahin, Gaziantep'in kongre turizminin başşehri olması için araştırıldığında çok bilimsel kriterlerin ortaya çıktığına işaret etti.

"GAZİANTEP'İN TURİZM POTANSİYELİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Sosyal programlar, tarihi ve doğal zenginlikler bakımından bölgenin muhteşem bir zenginliği olduğuna dikkat çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fırat hattında, yani Mezopotamya hattında büyük bir potansiyel ve yükselen bir değer var. O yüzden bizim bu değeri öne çıkaracak şekilde bu potansiyeli kullanmamız gerekiyor. Hizmet kalitesinde iyileşmemiz var. Uluslararası imajımız ve en önemlisi sanayimiz, ekonomik ve politik istikrarımız, 12 yıldan beri Türkiye dünyada ne kadar büyüdüyse Gaziantep Türkiye'nin iki katı büyüyor. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Dolayısıyla sanayi ve hizmet sektörünü birleştiren, bütünleştiren bu alanda bizim yapmamız gereken en önemli işlerden bir tanesi bu başarıları, detayları anlatacak, başarma modelini başlatmamız gerekiyor. Bunun için de kongre ziyaretçi bürosu dediğimiz sistemi hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz ve bir örgüt, bir çatı kuruluşu olarak bunu profesyonel bir şekilde işletmemiz gerekiyor. Şuanda Türkiye'de üç yerde çalışıyor bu sistem, İstanbul, Antalya ve İzmir."

Sistemin hızlı bir şekilde oturtulması gerektiğini ve büronun çatı kuruluşu olarak çalışacağını vurgulayan Şahin, buranın pazarlama, altyapısının bütün muhatapları ile bir araya gelerek bir çalışma modeli oluşturulacağını kaydetti. Kongrenin açılmasıyla Gaziantep'in cazibesini artırmayı hedeflediklerine vurgu yapan Şahin, "Biz başaramazsak kimse başaramaz" diyerek, katılımcılardan bu konuda daha fazla çalışmalarını istedi.

"KENTİN TANITIM VE KALKINMASINDA KONGRE MERKEZLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise, sanayicisi, işadamları, milletvekilleri ve yerel yöneticileriyle kente sahip çıkan bir anlayışa ilk defa Gaziantep'te rastladığını ifade etti."Bizim sermayemiz kültürel varlıklarımızdır, bizim sermayemiz yer altı ve üstündeki eserlerimizdir, turizm ve ticaretimizdir" diyen Ulusoy, sermaye ve ticareti birleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Kongre merkezlerinin tanıtıma büyük katkı sağladığına dikkat çeken Ulusoy, "Gaziantep'i tercih sebebimiz, sağlık turizmi var, kongre turizmi var ve mutfak var. Üçü de burada var" dedi.

Kongre merkezi yapıldığında hemen faaliyete geçmediğini, inşaatının biterek, tanıtımının yapıldığın aktaran Ulusoy, verimin yaklaşık 4 yıl sonra alınacağını ifade etti. İstanbul'da 1996 yılında kurulan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin hayatını 2003'te bulmaya başladığını ifade eden Ulusoy, şunları söyledi:

"5 senesini kendini tanıttı, varlığını hissettirdi, dokunuşları aldı ve bugünkü hale geldi. 40'ıncı sıradan 8'inci sıraya gelmişiz kongre turizminde. Dünyada 1 trilyon 200 milyar dolar bir pazar var, bu pazarın yüzde 30'u kongre. Kültürel ve tarihi mekanlar, otellerin çeşitliliği, havalimanı yakınlığı avantaj. Bu avantaj Antep'te var mı, var. Bir tek noksanımız otellerde var. Bu şehirde hayat var ve bu hayata herkes sahip."

İstanbul Kongre Merkezi'nin dünyada birinci olduğuna vurgu yapan Ulusoy, kongre merkezinin yerinin kentin içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, yapım, tanıtım ve pazarlama ve kongre ziyaretçi bürolarının aynı anda yürümesi gerektiğini belirtti.Kongre merkezi açısından Gaziantep'in İstanbul hariç 81 vilayet içerisinden avantajlı olduğunu belirten Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da bu işe girmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Gaziantep'e kongre merkezinin kurulmasıyla 7 ile kan verileceğini kaydeden Ulusoy, seçimin doğru olduğunu ve kente kurulacak kongre merkezinin adının "GAP Kongre Merkezi ve İşletmesi A.Ş" olacağını sözlerini ekledi.

Çalıştaya, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile otel işletmecileri ve çok sayıda turizm yetkilisi katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Uluslararası Kongre Merkezi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement