Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı Makamı Çocuklara Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı Makamı Çocuklara Bıraktı

Gaziantep\'te Vali ve Belediye Başkanı Makamı Çocuklara Bıraktı

Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı makamı çocuklara bıraktıGAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamlarını çocuklara bıraktı.

22.04.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı makamı çocuklara bıraktı

GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamlarını çocuklara bıraktı.

Vali Yerlikaya makamını Mustafa Necati Ortaokulu öğrencisi Samet Pişkin'e bıraktı. 8'inci sınıf öğrencisi Pişkin, Valilik makam koltuğuna oturduktan sonra telefonla aradığı Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'den eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Makamını kısa süreliğine devrettiği Pişkin ve diğer çocukların bayramını kutlayan Vali Ali Yerlikaya, kentte 593 bin öğrencinin bulunduğunu ve bunların 56 bininin Suriyeli öğrencilerden oluştuğunu söyledi. Dünyada sadece Türkiye'de kutlanan bir çocuk bayramı olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, şöyle konuştu: "Tüm çocukların bayramını kutluyorum. Tüm bayramlara sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bir şehir içerisinde 350 bin misafirle yaşıyoruz. Bu misafirlerin çocukları bizim çocuklarımızla beraber 24 bin öğretmenimizle Türkiye ve Suriye'nin geleceğini hazırlıyoruz. Biz bu konuda gayret sarf ediyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise koltuğunu Mehmetçik Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Umay Kevser Kereci'ye bıraktı. Şahin'in koltuğuna oturan Kereci, tüm dünyada barışın hüküm sürmesi temennisinde bulundu. Çocukların ölmediği bir dünya dileyen Kereci, "Savaşlarda en çok çocuklar zarar görür. Çocukların ölmediği ve acı çekmediği bir dünya diliyorum. Türkiye'yi Türkiye yapan birlik ve beraberliğimizin hiç bozulmamasını ümit ediyorum. Belediye başkanı olarak çocukların için daha yaşanabilir bir dünya istiyorum" diye konuştu.

Çocuk dostu kent olma vizyonuyla yola çıktıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yeşil alanları çoğaltmaya çalıştıklarını ve çocuklara daha fazla oyun alanı açma gayretinde olduklarını söyledi. Dünya barışı için yerelde hizmet gösterdiklerine dikkat çeken Şahin, "Dünya barışı hem kendi bölgemiz, ülkemiz hem de dünya çocukları için çok gerekli. Biz de dünya barışı için yerel kalkınmada öncülük ediyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yaşaması için aileleriyle beraber mutlu yaşaması için mekanlar üretmemiz gerekiyor. Çünkü şehir insanı insan şehrin aynasıdır. Yeşil alanlar içerisinde şehre geldiğiniz zaman bakışınız değişiyor. Biz çocuk dostu kent olma iddiasıyla yola çıktık. Metrekareye düşen yeşil alanları çoğaltmak için büyük bir gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Fatma Şahin, Umay Kevser Kereci'ye çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı Makamı Çocuklara Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement