Gaziantep'teki Bombacı IŞİD Üyesi Çıktı, Babası Saldırıya Uğradı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Bombacı IŞİD Üyesi Çıktı, Babası Saldırıya Uğradı

Gaziantep'te 2 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenleyen kişi IŞİD üyesi İsmail Güneş çıktı. Gözaltına alınan Güneş'in babası, slogan atınca saldırıya uğradı.

01.05.2016 13:04  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde şiddetli patlama, ardından çatışma meydana geldi. Gaziantep Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bomba yüklü terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 1 polis memurunun şehit olduğu, 19'u polis 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. İlerleyen saatlerde şehit sayısı ikiye yükseldi.

Gaziantep'te bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi. IŞİD üyesi İsmail Güneş'in babası gözaltına alındı.

EVİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Patlamanın ardından inceleme başlatan polis, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıya düzenleyen İsmail Güneş'in evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman Güneş'i gözaltına aldı.

"İSLAM BİZİM İSLAMIMIZ" DİYE BAĞIRINCA SALDIRIYA UĞRADI

Bu esnada baba Güneş'in "Vatan bizim vatanımız, İslam bizim İslamımız" diye bağırması üzerine yaklaşık 20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Araya giren polis ekipleri grubu sakinleştirirken, baba gözaltına alındı.

IŞİD'Lİ İSMAİL'İN PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Teröriste ait Gaziantep'in Cumhuriyet Mahallesi 13091. Sokak 22 numaralı 2 katlı bir evde arama başlatan polisin evdeki araması sürüyor. İsmail Güneş'in bir süre önce annesini kaybettiği ve annesinin vefatından sonra psikolojik olarak çok zor günler geçirdiği ileri sürüldü. İsmail Güneş'in IŞİD üyesi olduğu bildirildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Öte yandan saldırının hemen ardından olaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yasak kararının 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca "yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir."

ERDOĞAN, PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugün saat 09.17'de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

ŞEHİT POLİS SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Gaziantep'te bu sabah düzenlenen terör saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan polislerden biri daha doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2'ye yükselirken, 18'i polis 22 kişinin tedavisi ise sürüyor.

SALDIRIDA YARALANANLARIN YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ

Gaziantep'teki saldırıda yaralananların yakınları hastanelere akın ederken, hastanelerde de geniş güvenlik tedbirleri alındı. 18'i polis 22 yaralının tedavisi devam ederken, ağır yaralı 3 polisin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

SAHTE 112 AMBULANSI UYARISI

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

Gaziantep\'teki Bombacı IŞİD Üyesi Çıktı, Babası Saldırıya Uğradı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Bombacı IŞİD Üyesi Çıktı, Babası Saldırıya Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • ....: pkk terörist isit terörist destekleyen dindiz Allah belalarını verecek 39 3 Yanıtla
  • UYAN İSLAM ÜMMETİ: TÜM SENARYO, İSLAMIN SON KALESİ VE SANCAKTARI TÜRKİYE DEVLETİNE KARŞI OYUNLARDIR. DİKKAT EDİN..! MÜSLÜMAN, DÜŞMAN GÖRDÜĞÜ MÜSLÜMANA SALDIRIYI MÜBAH GÖREN BİR ZİHNİYETİ DEVREYE SOKTULAR. HANGİ MÜSLÜMAN, GÜNAHKARDA OLSA, İSLAMIN KAİDELERİNE UYMASADA BİR MÜSLÜMANI ÖLDÜRMEYE CAİZ VERİR, MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN LAVRONS OYUNU YİNE DEVREDE, TERÖR ÖRGÜTLERİDE BUNU KULLANIYOR.. 12 15 Yanıtla
  • YAZAR: RTE nin örgütü ISID yaptigina göre bu iste kesin Recebin emri vardir. Dün acikladiya kendi göbegimizi keseriz diye; iste o planin bir parcasidir emin olun. 20 6 Yanıtla
  • Nokta: Pkk ne kadar kürtse , ışid de o kadar müslüman 14 9 Yanıtla
  • Arap: Laiklik kalkmalı şeriat gelmeli istemeyen bu topraklardan gitmeli 6 13 Yanıtla
  • Smyrne: Akp = deas. Bir gün bunu göreceksiniz ama iş işten geçmiş olacak. 7 9 Yanıtla
  • Tax: Türkiye cumhuriyetinin bir numarali düsmani akphdpkk. 4 11 Yanıtla
  • Batmanli: Ya Bismila deyip huzur barış ekonomi duzelteceklerdi işte yeni Türkiye hali akp hepimizi kandırdı ölenlere rahmet yaralılara açık şifa dilerim 11 2 Yanıtla
  • Puhaaaaaa,.: Beter olun inşallah parcalarnizi tolarlar hiçbirine acimiyorum besle kargayı oysun gozunu 11 2 Yanıtla
  • İst: Türkmen kadeş bu ülkenin başına ne geldiyse cuma namazı kılanlardan geldi.üç kagıtcılık dolandırıcılık memleketi satmak insan hakların gasbetmek.teröre desdek sen iyi bilirsin... 8 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çevre Bakanı Özhaseki, Hatay'da 5.807 konutun temelini attı
    14:12 Çevre Bakanı Özhaseki, Hatay'da 5.807 konutun temelini attı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da düzenlenen toplu temel atma töreninde 5.807 konutun temelini attı. Özhaseki, konuşmasında Hatay'a yapılan yatırımları ve deprem sonrası çalışmaları anlattı.

  • İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı
    14:12 İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen Mahzen-14 operasyonlarında, elebaşı dahil 50 şüphelinin gözaltına alınmasıyla bir organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Operasyonlar sonucu suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon lira değerinde taşınmaza da el konuldu.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü
    14:09 Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emre T. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, kaçan Ümit Y'yi yakalamak için çalışma başlattı ve olayda kullanılan tabanca bulundu.

  • AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor
    14:09 AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor

    AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın, 2016-2019 yılları arasında sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde kilitli parke taşı alım ihalesi ile Belediyeyi 724 bin 581 lira 36 TL zarara uğrattığı iddia edildi. Konuyla ilgili müfettişlerin 'görevin kötüye kullanıldığı' yönünde verdiği rapora rağmen dosya ile ilgili Elazığ Valiliğince herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

  • Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu
    14:09 Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanda balkonda unutulan yemekten çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında evin balkon kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti
    14:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel iftar davetleri devam ediyor. Çifteler ilçesinde gerçekleşen iftar programı büyük ilgi gördü.

  • CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi
    14:09 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron firmada çalışanlar ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınması için kanun teklifi verdi. Gürer, kanun teklifiyle kamu sektöründe çalışan tüm işçilerin benzer haklara sahip olmasıyla birlikte iş gücü piyasasında daha dengeli ve adil bir yapı oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

  • Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı
    14:08 Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı

    Muş Valisi Avni Çakır, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla yaşlıların önemine vurgu yaparak, onlara destek olmanın ve saygı göstermenin bir vefa borcu olduğunu belirtti. Çakır, yaşlıların tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle toplumsal hafıza olduğunu ve geleceğe ışık tuttuğunu ifade etti.

  • Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti
    14:08 Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti

    Van'ın Çatak ilçesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri, 2 farklı kategoride il birinciliği elde ederek, Van'ı iller arası yarışmada temsil etmeye hak kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, öğrencilerin atık üretimini azaltma, geri dönüşümü teşvik etme ve çevreye duyarlılık gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeye katılımın büyük olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu
    14:08 Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu

    Ankara'nın Sincan ilçesinde ayrıldığı sevgilisi nedeniyle metronun üzerine çıkan 17 yaşındaki genç, metro seferlerinin aksamamasına yol açtı. Vatmanın durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlileri çağrıldı ancak genç, ikna olmayınca polis çağrıldı. Yolcuların yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldığı olayda, iftara yetişemeyen vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin çabaları sonucu indirilen genç, gözaltına alındı ve ifadesinin ardından psikiyatri servisine kaldırıldı.


Advertisement