Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Gerginlik

GASAM Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: "Bir kişinin işlediği cinayeti kentimizdeki yaklaşık 200 bin Suriyeli'ye mal etmek hiç adil değil"

14.08.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Suriyelilere yönelik eylemlere ilişkin, "Bir kişinin işlediği cinayeti kentimizdeki yaklaşık 200 bin Suriyeli'ye mal etmek hiç adil değil" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  62 yaşındaki Hıdır Çalar'ın Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesini kabullenmenin mümkün olmadığını söyledi.

Gaziantep'in hoşgörü ve kardeşlik kenti olduğunu anlatan Şahin, vatandaşları, Suriyelilere yönelik sağduyulu davranmaya davet etti.

Bazı çevrelerin, kentteki sosyal barışı cinnete dönüştürme çabası içerisinde olduğunu savunan Şahin, "Gaziantep bir cennet kentidir, cinnet kenti değildir. İstikrarın bozulması herkesi olumsuz etkileyecektir. Bir kişinin işlediği cinayeti kentimizdeki yaklaşık 200 bin Suriyeli'ye mal etmek hiç adil değil. Suriyelilere karşı bir cinnete, şiddette dönüştürmek hiç doğru değil" diye konuştu.

Şahin, iki halkın akraba olduğuna dikkati çekti.

Olaylarla ilgili çok yönlü çalışma yapıldığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Yapılması gereken ne varsa yapılacak. Suriyelilere misafir plaka verilmesi suretiyle bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin varlığı nedeniyle yoğunluk oluşmuş ve şehir belki bunu taşıyamayacak noktaya gelmiş olabilir. İslahiye'de 25 bin kişilik bir kamp çalışması başlattık. Dolayısıyla kenti rahatlatmaya yönelik girişimlerimiz devam edecek."

Şahin, Suriyelilere karşı eylemlere katılanların daha çok 15-20 yaşlarında olduğunu sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement