Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Gerginlik

Gaziantep\'teki Gerginlik

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Asla bunları genellememek lazım. Suç bireysel ise ceza da bireysel anlayışımıza devam etmemiz gerekiyor"

16.08.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bir Suriyelinin ev sahibini öldürmesiyle başlayan gerginlikle ilgili, "suç bireysel ise ceza da bireysel" anlayışının devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Gazianteplilere 3 yıldır gösterdikleri sağduyu ve hoşgörü nedeniyle teşekkür ederek, yaşanan adli vakanın bütün Gazianteplilere ve Suriyelilere mal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bu olayın iki Gaziantepli arasında veya iki Suriyeli arasında da yaşanabileceğini ifade eden Şahin, söz konusu olayla ilgili faillerin yakalandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buna benzer olaylar daha önce de yaşandı. Kişiler sosyal medya üzerinden örgütlenip özellikle küçük yaştaki çocuklar kullanılıyor. Suriyelilere karşı bunların olması hepimizi üzmüştür. Yapılan provokatif olaylara rağmen Gaziantep huzurunu devam ettirecektir. Gaziantep'te resmi kayıtlarda 215 bin Suriyeli var. Eğitim ve ekonomik seviye gibi konularda şehrimize entegre olmuş huzur içinde yaşayan Suriyeliler var. Asla bunları genellememek lazım. Suç bireysel ise ceza da bireysel anlayışımıza devam etmemiz gerekiyor. 3 yıldır sabır ve hoşgörüyle  misafirperverlik yapan Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Bu süreç içinde kente uyum sağlayamayan insanları tespit edip gönderiyoruz. İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşanmaz."

Şahin,  Suriyelilerle ilgili sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlarla birlikte çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda bu insanların şehir yaşamına entegre edileceğini vurguladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement