Gaziantep'teki İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki İzinsiz Gösteri

Gözaltına alınan 5 kişiden 1'i tutuklandı.

24.09.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te izinsiz gösteri düzenledikleri ve polise taş attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 1'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanması olan PYD/ YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda, YPG'li örgüt mensuplarına destek vermek ve okulların açılmasından dolayı eğitim sistemini boykot etmek isteyen, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba 21 Eylül Pazar günü polisin müdahale etmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nun camları kırılırken bir vatandaşın işyeriyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait 4 araçta maddi hasarın meydana geldiği olayların ardından gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki sorgulamaları tamamlandı.

Haklarında hazırlanan evraklarla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 1'i tutuklandı. 3 kişinin adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar veren mahkeme heyeti, 1 kişiyi ise serbest bıraktı.

21 Eylül Pazar günü akşam saatlerinde BDP Şahinbey İlçe Başkanlığı önünde toplanıp yolu trafiğe kapatan grup, Beybahçe, Vatan, Akdere ve Güzelvadi mahallerinde izinsiz gösteri düzenlemiş, yoldan geçen araçlara, vatandaşlara ve Hatice Karslıgil İlköğretim Okuluna yönelik molotof kokteylli, havai fişekli ve taşlı saldırıda bulunan gruba Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement