Gaziantep'teki Terör Eylemine Tepkiler - Adıyaman - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Eylemine Tepkiler - Adıyaman

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziantep'te meydana gelen terör olayına tepki gösterdi.

24.08.2016 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziantep'te meydana gelen terör olayına tepki gösterdi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 54 kişinin yaşamını yitirdiği olayı "vahşet" olarak nitelendirdi.

Olayı yapanları ve destek verenleri lanetlediklerini ifade eden Uslu, "Son dönemdeki eylemler Türkiye'nin kendi bölgesinde söz sahibi olmasını engellemek için yapılıyor. İnşallah bir daha böyle olayların olmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Yapılan eylemlerle Türkiye'nin bir kıskaca alınmak istediğini belirten Uslu, ülke olarak bu olaylara pabuç bırakmayacak güçte olduklarını söyledi.

Yeri geldiğinde 15 Temmuz darbe girişiminde yek vücut olabildiklerini bir kez daha gösterdiklerini aktaran Uslu, şunları ifade etti:

"Bugün 'Dünyada insanlığı biz pazarlıyoruz, demokrasinin sahibiyiz, adaleti savunuyoruz' diyenler Gaziantep'te bugün 9 aylık bir bebeğin niye can verdiğine nasıl bir cevap verecekler? Türkiye'nin gelişiminin önüne geçmek ve Türkiye'nin mazlumlara kanat geren bir konumda olması bazıları tarafından hazmedilmiyor. Türkiye'nin içinde ve dışında gerçekleşen olayların üstesinden geleceğine inanıyoruz."

"Bu ülkemizin toprakları hepimize yeter

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay da Gaziantep ve diğer illerde meydana gelen terör olaylarını kınadığını söyledi.

Saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik saldırılar olduğunu belirten Duranay, "Gaziantep'te yapılan saldırı bir vahşettir ama bu millet 15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı nasıl dik durduysa bu terör eylemine karşı da duracaktır." dedi.

Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana çok badireler atlattığını ifade eden Duranay, millet olarak terör örgütlerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Duranay, halk olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceklerinin altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Birlik ve beraberliğimizi sürdürmek adına din, dil, ırk gözetmeksizin herkes birlikte hareket etmeli, bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere dik duruşumuzu göstermeliyiz. Ben buradan bütün terör örgütlerine ve onları kullanan güçleri lanetliyorum. Tüm halkımızı terör örgütlerine karşı duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu ülkemizin toprakları hepimize yeter. Yeter ki biz hepimiz birlik beraberlik içinde yaşamımızı sürdürelim."

"Terör şebekeleri asla emellerine ulaşamayacak"

Adıyaman İnsanı Yardım Derneği (YADER) Başkanı Fadıl Akkuş da darbe teşebbüsü ile muvaffak olamayanların terör eylemleri yaparak amacına ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Terör örgütlerinin amaçlarına asla ulaşamayacağını vurgulayan Akkuş, "Bunca masum insanı kalleşçe öldürerek bu milleti ve bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışan terör şebekeleri asla emellerine ulaşamayacak. Şiddete başvuran terör şebekelerinin bu eylemlerinden de anlıyoruz ki asla bu tür oluşumların haklı bir davası olamaz. Bu oluşumlara tevessül eden bazı insanlar da artık bu oluşumların bir üst aklın projesi ve onların kuklası olduğunu görmeleri lazım." sözlerine yer verdi.

Gaziantep\'teki Terör Eylemine Tepkiler - Adıyaman
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Eylemine Tepkiler - Adıyaman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement