Gaziantep'teki Terör Saldırısı - Son Dakika
Politika

Gaziantep'teki Terör Saldırısı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ben inanıyorum ki terör örgütleri son çırpınışlarını yapıyor.

21.08.2016 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ben inanıyorum ki terör örgütleri son çırpınışlarını yapıyor. Gerek ordumuz gerekse polisimiz gerekse milletimiz bu konuda çok basiretli güçlü bir duruş sergiliyor." dedi.

Şimşek, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'ten ayrılmadan önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile son duruma ilişkin bilgileri paylaştıklarını, şu an yeni bir durumun olmadığını söyledi.

Gaziantep'te hızla yaraların sarıldığını, hayatın normal olduğunu ifade eden Şişmek, "Büyük, tarifi zor bir acı var. Eşi benzeri olmayan bir vahşet ama bu terör örgütlerinin zaten özü bu. PKK, DEAŞ veya başkaları olsun, üç aşağı beş yukarı çalışma tarzları benzer. Onun için Allah'ın izniyle terörle mücadelede çok daha güçlü şekilde önümüzdeki dönemde devlet, ülke ve millet olarak büyük bir çaba göstereceğiz ve başaracağız inşallah." diye konuştu.

Şimşek, "Terör saldırısında bir çocuğun kullanıldığı şeklinde bilgi var. Bu konu hakkında detaylı bilgi var mı?" sorusu üzerine konu hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını belirtti.

Saldırıya ilişkin bilgilerin çalışmalar yapıldıktan sonra ortaya çıkacağını ve paylaşılacağını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Düğünde bulunup sağ kalanların veya yaralıların birtakım tanımlamaları var ama bu aşamada, en azından benim yorum yapmam doğru olmaz. Bu konuda net bilgi ortaya çıktıktan sonra yorum yapmak lazım ama bu yaştaki çocukları kullanmak zaten ayrı bir vahşet insanlık suçu ama böyle bir terör eylemimin kendisi zaten bir vahşet. Dolayısıyla terör örgütlerinin hepsi barbar. Sivilleri hedef alan, cana kasteden her türlü terör eylemi vahşicedir. Maalesef yakın coğrafyamızda da bunun örnekleri çok. Çok güçlü bir şekilde bunlarla mücadele noktasında en ufak bir tereddüt yok. Ben inanıyorum ki terör örgütleri son çırpınışlarını yapıyor. Gerek ordumuz gerekse polisimiz gerekse milletimiz bu konuda çok basiretli güçlü bir duruş sergiliyor."

Şimşek, bugün özellikle dışarıdan taşımayla getirilen bazı provokatörlerin olduğunu, bunun dışında şehirde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hakim olduğunu dile getirdi.

Bakan Şimşek, Başbakan Binali Yıldırım'ın daveti üzerine Ankara'ya geldiğini, saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gaziantep'teki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement