Gaziantep'teki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısı

Gaziantep\'teki Terör Saldırısı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

22.08.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Yerlikaya ve Şahin, beraberlerindeki ekiple saldırının gerçekleştiği Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki vatandaşları ziyaret etti. Daha sonra Siirt Pervari Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine geçen grup, dua etti ve ailelere başsağlığı diledi.

Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek her zaman ailelerin yanında olacaklarını ifade etti.

Provokasyonlara karşı vatandaşları uyaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bu coğrafya, acıdan beslenen bir coğrafya maalesef. Ortadoğu ve bu coğrafya, çok acı çekti. Aslında bu bir zenginlik bizim, hepimizin farklılığı bir zenginlik, yüce Mevlamın gücünün ve kudretini gösteriyor. Bu gücü karşılıklı bir ayrışmaya dönüştürüp bir çatışma ortamını besleyenlere karşı bizim çok sağlam durmamız gerekiyor. Bunun üzerinden provake etmeye çalışanlara '1 dakika' dememiz lazım, 'Biz biriz, biz kardeşler topluluğuyuz. Kimse aramıza nifak, fitne sokamaz. Biz, buna müsaade etmeyiz' dememiz lazım. Burada olan bütün kardeşlerim sizlerden bir kardeşiniz, ablanız olarak istirham ediyorum, yalvarıyorum ve diyorum ki müsaade etmeyelim bu topraklar üzerinde oyun oynamaya çalışanlara, bu topraklar üzerinde farklı niyetleri olanlara müsaade etmeyelim. Yeni Türkiye hedefimize giderken o yapacağımız büyük işlerden rahatsız olanları rahatsız edelim. Nasıl rahatsız edeceğiz? Daha çok sarılacağız birbirimize, birbirimizin gözüne daha sıcak bakacağız, kalpten kalbe giden yolda daha çok ısındıracağız, birbirimizi Allah için daha çok seveceğiz."

Birilerinin birlik ve beraberliğe daha fazla nifak sokmasına müsaade etmeyeceklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Ben ve bütün ekibim sizin emrinizde. Acının tarifi yok, gözyaşının rengi yok. Türk, Kürt, Arap, bunlar hepsi bizim canımız, ciğerimiz. Ben bu manada hepimizin bunlara karşı çok sağlam durmamızı ve bu fırsatı vermememizi sizlerden istirham ediyorum. 'Biz birlikte Gaziantepiz' diyen şehir çok sağlam durdu, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, konuştuk. Şimdi de sizi ziyaret edeceğimi söyledim. Hem çok üzgün yaşanan acıdan dolayı hem de diyor ki onun güvendiği bir şey var. 'Gaziantep, Siirtliler, Pervaliler çok sağlamdır' diyor, 'Çok merttir, çok insandır, asla oyuna gelmez ve buna fırsat vermez' diyor çünkü o da oyuna gelmedi ve buna fırsat vermedi."

Vali Yerlikaya ve Belediye Başkanı Şahin, burada ayrıca HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'la da görüştü.

Öte yandan heyetin dernekten ayrılışı sırasında az sayıdaki kişinin gerginlik oluşturmak istemesine vatandaşlar izin vermedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement